Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Är lite typiskt av Norge att säga så”

Hanna Öberg.
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN
Tiril Eckhoff.
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN

ÖSTERSUND. Säsongens första damstafett.

Då är Sverige och Norge oense om favoritskapet. 

– Det är självklart vi, säger Tiril Eckhoff. 

– Lite typiskt Norge att säga så, menar Hanna Öberg. 

Förra säsongen vann Sverige stafettcupen men samtidigt var det Norge som tog hem stafettguldet på VM. 

Inför dagens damstafett har både Sverige och Norge bjudit på blandade insatser under de inledande världscuptävlingarna i Östersund. 

Men när det kommer till förstaplatser är det jämt, Hanna Öberg har en och under gårdagens jaktstart fick Marte Olsbu Röiseland kliva högst upp på pallen. 

Det råder dock delade meningar om vilket lag som är favorit att ta hem säsongens första stafett. 

– Vi är självklart favoriter, säger Tiril Eckhoff och får medhåll av lagkamraten Ingrid Landmark Tandrevold som lyfter fram Olsbu Röiseland som en viktig kugge i laget. 

– Det känns väldigt bra att ha en åkare högst placerad i jaktstarten. Vi hoppas att hon ska hjälpa oss i stafetten, säger Landmark Tandrevold.

Hanna Öberg, som slutade på en sjätteplats i gårdagens jaktstart, ler när hon hör norskornas utspel. 

– Det känns lite typiskt Norge att säga så. Visst, Marte vann jakstarten men de andra har haft det lite tufft, säger Öberg och fortsätter:

– Jag hoppas att vi kan vara med högt upp, men då vet vi att det kommer krävas fyra bra sträckor, och jag tror att det kommer bli en tuff fajt med Norge, Frankrike och Tyskland. 

”Sverige får tåla det”

Gårdagens segrare av jaktstarten, Marte Olsbu Röiseland, går dock emot sina norska lagkamrater och lägger favoritskapet på Sverige i stafetten. 

– Sverige är favoriter och det får de tåla. Vi kommer få jobba för att slå dem, men vi ska verkligen gör vårt bästa och ge allt vi har, säger Olsbu Röiseland. 

Även Mona Brorsson menar att Sverige är favorit. 

– Vi kan inte sticka under stol med att vi är det. Men det är bara jättekul. Alla strävar efter att vara på den här nivån och då får man räkna med det som följer i form av favoritskap. Nu har vi ändå vuxit in i den här rollen och blivit bekväma i den, säger Brorsson. 

Sverige ställer upp med följande lag: Linn Persson, Mona Brorsson, Elvira Öberg och Hanna Öberg. Norge med: Emilie Kalkenberg, Tiril Eckhoff, Ingrid Landmark Tandrevold och Marte Olsbu Röiseland. 

Damernas stafett startar klockan 12.35. 


TV: Norska stjärnan: ”Sverige är favoriter”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.