Foto: Robban Andersson
 Foto: Robban Andersson

Anna Carin Zideks besked: Jag slutar

Publicerad
Uppdaterad
I maj stod hon över säsongens första försäsongsläger med landslaget.
Nu står det klart att Anna Carin Zidek lägger av helt.
- Jag känner ingen motivation, det är inte roligt längre, säger hon till Länstidningen i Östersund.
Anna Carin Zidek, 38, förklarade under hela förra säsongen att hon inte hade bestämt sig om hon skulle fortsätta ett år till.
Och när damerna i skidskyttelandslaget samlades på Mallorca i maj för årets första försäsongsläger fanns hon inte med.

Tränade själv

Den dubbla OS-medaljören, mer känd som ACO, hade efter samtal med förbundskapten Staffan Eklund fått tillåtelse att träna på egen hand, utanför landslaget, tills dess att hon hade tagit sitt beslut.
Dörren till världscuptruppen stod öppen om hon skulle välja att fortsätta.
- Vissa dagar känner jag mig jättesugen och andra upplever jag bara som jobbiga. Jag vet ju hur mycket träning som behövs för att jag ska vara med och slåss i toppen. Har jag motivation fortsätter jag, men det blir ett beslut jag tar någon gång i juni, sa ACO då.

"Känner ingen motivation"

Men nu har hon alltså bestämt sig. Det blir ingen fortsättning - ACO lägger skidskyttet på hyllan.
- Jag känner ingen motivation, det är inte roligt längre. Därför slutar jag, säger hon till Länstidningen i Östersund.
ACO hade en extremt tung säsong i vintras.
- Jag har fått kämpa från början till slut känns det som. Kroppen har inte funkat riktigt, sammanfattade hon vid säsongsavslutningen i Holmenkollen där det stod klart att hon slutade på tionde plats i den totala världscupen.
Under VM i Chanty-Mansijsk i Ryssland blev det som bäst en fjärdeplats i mixed stafett.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag