Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Anklagelsen: Dina ord gjorde mig sjuk

Gabriela Koukalova. Foto: IMAGO SPORTFOTODIENST / IMAGO/CAMERA 4 IMAGO SPORTFOTODIENST
Gabriela Koukalova tillsammans med Veronika Vitkova efter OS-silvret i Sotji. Foto: GEPA PICTURES/ CHRISTIAN WALGRAM / GEPA PICTURES BILDBYRÅN

Skidskyttestjärnan Gabriela Koukalova har nyligen släppt en självbiografi - där hon kommer med hårda anklagelser mot flera landslagsprofiler. 

Bland annat berättar hon om hur tränaren Jindrich Sikolas ord fick henne att drabbas av anorexi och om bråket med lagkamraten Veronika Vítkova. 

Tjeckiskan Gabriela Koukalova är en av skidskyttets största stjärnor. Hon slog igenom med två silver på OS i Sotji och har i de två efterföljande världsmästerskapen tagit totalt fem medaljer, varav två guld. 

Hon vann dessutom den totala världscupen säsongen 2015/16. 

28-åringen, som missade OS i Pyeongchang på grund av en skada, är nu högaktuell i hemlandet Tjeckien med sin nya självbiografi. 

Koukalova vittnesmål i självbiografin

I boken går hon till hårt angrepp mot en rad personer inom det tjeckiska skidskyttelandslaget. De hårdaste anklagelserna riktar hon mot sin förre tränare Jindrich Sikolas. 

Koukalova har under sin karriär haft ätstörningar. Hon menar att Sikolas har stor skuld i det. I boken skriver hon att Sikolas i början av deras landslagssamarbete kallade henne för "en fet gris". 

Sikolas själv känner sig inte skyldig. 

– Först och främst kan jag inte minnas det. Och jag är inte säker på att det var jag som var triggern för hennes sjukdom. Där och då kom jag sällan i kontakt med henne, för hon tränades av sin mamma. Jag pratade knappt med henne, säger Sikolas till Blesk

Sikolas svar på anklagelserna

Dessutom påstår Koukalova att Sikolas medvetet favoriserade Veronika Vítkova. Vitkova som Koukalova menar att Sikolas visste att hon hade "hatat sedan hon var barn". 

Anklagelser som Sikolas viftar bort. 

– Vitkova ville lämna landslaget för att hon tyckte att jag favoriserade Gabriela. 

Sikolas avslutar med att säga att han inte vill gå till motangrepp och att han inte tänker agera gentemot anklagelserna. 

–  Om Gabriela vill säga det här så får hon göra det, jag har annat att oroa mig över. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!