Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

"Ska inte driva med de som ska hyllas"

Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: OLLE SPORRONG

Förra året fick hon lovord – men även lite ris för en humorsång. 

I år får Kristin Kaspersen på nytt det prestigefyllda uppdraget att leda Idrottsgalan.

Hennes främsta uppgift?

– Jag ska inte vara där för att vara rolig. Man ska inte driva med dem som ska hyllas. De ska få känna sig trygga, säger Kristin Kaspersen.

Det är svårt att leda idrottsgalor. En miljonpublik framför tv-apparaterna, idrottshjältar som är vurmade av folket och direktsändning.

Man brukar prata om den breda massan och hur svår den är att göra underhållning till. Framför Idrottsgalan är det sannerligen en bred massa. 

Kristin Kaspersen har erfarenhet från flera Idrottsgalor. Förra året gjorde hon bejublad comeback som programledare för idrottssveriges stora firmafest. I år ska hon leda den återigen.


LÄS ÄVEN: Här är alla nominerade till Idrottsgalan 2018 

Kristin Kaspersen leder Idrottsgalan 2018

– Det är klart det är en ära. Jag har fått vara med från allra första idrottsgalan. och blev även glad förra året när jag fick en chans att göra det igen. Så blev jag ju nästan ännu gladare att göra det ytterligare ett år. 

Kristin Kaspersen fick mycket lovord efter förra året, då hon tog över efter André Pops. Hon säger att hon självklart är glad för de värmande hyllningarna, men tillägger att det är hennes jobb att få folk att må bra under programmets gång. 

Men det var inte bara lovord efter förra årets gala. Kaspersen framförde en humorsång, ägnad åt en känd idrottsprofil, som orsakade tre anmälningar till Granskningsnämnden  från arga tittare. 

Ska någon idrottshjälte passa sig extra noga i år?

– Nej, jag tycker inte att det hör hemma att driva med dom som ska hyllas. Det var jag noga med att säga redan förra året. Humor, absolut, för det är underbart att få skratta. Men de som är våra hjältar där ska sitta trygga och må bra under hela sändningen, säger Kristin Kaspersen. 

Hur gör man för att nå ut till en så pass bred publik under en gala – både professionellt och humormässigt?

– För mig handlar det mer om att jag gör något som är ärligt. Något som jag står för. Jag är inte där för att vara rolig. Jag är där för att vara en trygg programledare som leder en genom programmet. Sen kanske jag gör ett inslag som ingen förväntar sig. Det tycker jag är humor – de man kanske inte är beredd på. Men det är min typ av humor.

"Jag kan festa hela natten"

Kristin Kaspersen beskriver sitt idrottsintresse som stort. "Den bästa formen av underhållning", säger hon. Som dotter till Norges landslagsmålvakt Kjell Kaspersen fick hon tidigt ett idrottsintresse - med helkvällar framför VM och EM-slutspel på somrarna. Det har hållit i sig.

– Jag skulle säga att jag är extremt idrottsintresserad. 

Förberedelserna är i full gång. Men när allt lagt sig finns det en sak Kaspersen ser fram emot. 

– Att få jobba med en gala där det är så mycket glädje, det ger en sådan kick verkligen. Jag hade så mycket energi efter första galan. Jag bara: Jag kan inte gå hem nu. Jag kan festa hela natten. 

Du var med på efterfesten?

– Absolut. Om jag var. Jag dansade hela natten, haha.  

Någon speciell idrottsprofil som du hoppas hänger med på efterfesten i år?

– Nej jag hoppas att så många som möjligt hänger med, för de ska fira hela natten, tycker jag, säger Kristin Kaspersen. 

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.