Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Ska fira med flickvännen: ”Inte setts på månader”

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: STACY REVERE / AFP TT NYHETSBYRÅN
Felix Rosenqvist och sambon Caroline Björkqvist.
Foto: JOHAN ERIKSSON

Hur Felix Rosenqvist firade sin första seger i Indycar?

Fem timmar ensam i bil hem till Indianapolis.

– Min flickvän har just kommit hit till USA. Vi har inte träffats på tre månader. Jag kan inte tänka mig att fira på något bättre sätt, säger Felix till SportExpressen. 

Söndagens race kördes i Lake Erhart i Wisconsin. Efter jubel på prispallen och intervjuer så satte sig vinnaren Felix Rosenqvist i en egen bil för att köra hem till lägenheten i Indianapolis.

En fem timmars resa på över 50 mil - genom tre delstater.

– Jag kör hela vägen hem själv. Jag rullade precis ut från banan. Så nu ligger jag här och bara cruisar fram. Det är en väldigt skön känsla, säger han till SportExpressen via mobiltelefon strax före midnatt natten till måndag svensk tid.

Anledningen till den snabba och ensamma hemresan heter Caroline Björkqvist och är Felix flickvän. På grund av coronakrisen har hon varit fast hemma i Sverige under våren och paret har inte träffats på tre månader.

– Hon landade i Chicago tidigare i dag och vi ska ses i lägenheten i Indianapolis.  

Du har väl med dig en schysst flaska champagne?

– Nej, det har jag faktiskt inte ordnat. Vi får fira på något annat sätt. Det blir ett glas mjölk kanske, haha.  

Hon kanske har med sig champagne?

- Ja, man vet aldrig. Det ska bli fantastiskt kul att ses. 

Den klassiska sportfrågan efter din första seger i Indycar: hur känns det?

– Det här var en av de bättre dagarna på länge. Det var en grym feeling. Jag har varit så nära många gånger. Det kändes bara som att det var tvunget att hända i dag. Jag fick känslan under slutet av racet: nu tar vi det här.

Du var långt efter ledaren Patricio O´Ward och kör om först med två varv kvar - och omkörningen var en rysare då ni hade kontakt rejält, det var väldigt små marginaler?

– Det är inte enkelt att köra Indycar, det är inte enkelt att köra om. Men man måste våga ta risker för att vinna. Jag hade kunnat köra på säkerhet och hållit min andra plats. Men nej - jag skulle vinna.

– Det var en bra move när jag kom om. Jag lyckades lura in honom i en sämre utgång ur en kurva. Jag fick balansera för att inte hamna i gräset eller toucha honom. Det var kul och bra racing de sista varven. Vinsterna blir skönare så här.

Då hade du också lite strul i depån?

– Jag blev påkörd redan första varvet och efter det var det svårt att ta bort mitt ena hjul, det tog lite tid varje gång. Men teamet gjorde ett jättejobb. Vi var alla så hungriga på seger.

Två race under en och samma helg - hur tufft var det?

– Jag har fortfarande ett jäkla adrenalinpåslag, så jag vet inte riktigt, haha. Men det var väldigt utmattade. Vi har maxpuls i nästan två timmar i varje race. Det är tur att jag och Marcus Ericsson har cyklat mycket i år. Det får man verkligen payback för en sådan här helg, säger Felix som också hyllar sin landsman, som kom fyra i loppet.

– Marcus gjorde ett grymt bra race och nu har teamet fyra raka segrar.

Ingen risk att du får fortkörningsböter på hemvägen?

 – Nej, då. Jag ligger till och med lite under fartgränsen. Jag bara cruisar. Och njuter.