Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Sjöström nobbas – trots OS-bragden

Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN
Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/SHUTTERSTOCK / CHINE NOUVELLE/SIPA/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Trots ett OS-silver mindre än ett halvår efter en armbågsoperation är Sarah Sjöström inte nominerad till Jerringpriset, Radiosportens pris där svenska folket röstar fram årets svenska idrottsprestation. Här är alla nomineringar.

Jerringprisvinnarna från de två senaste åren, stavhopparen Armand Duplantis och orienteraren Tove Alexandersson, återfinns däremot båda på listan över de 13 nominerade som presenterades på torsdagen.

OS-guldmedaljören och den femfaldiga VM-guldmedaljören lär däremot få stor konkurrens i omröstningen av bland andra ridsportens hopplandslag (OS-guld), damlandslaget i fotboll (OS-silver) och skridskoåkaren Nils van der Poel (dubbla VM-guld) som också är bland de nominerade som valts ut av Radiosportens jury.

Simstjärnan Sarah Sjöström tog OS-silver på 50 meter fritt i Tokyo trots att hon mindre än ett halvår tidigare hade opererat ena armbågen för en fraktur efter att ha halkat på en isfläck i Stockholm i februari.

Jerringpriset ses som ett av Sveriges finaste idrottspris eftersom att det är svenska folket som röstar; via telefon, Radiosportens webbplats eller SVT:s mobilapplikation Duo.

Efter en omröstning i flera omgångar delas priset ut på Idrottsgalan den 17 januari nästa år.

De är nominerade till Jerringpriset

Tove Alexandersson, orientering

James Blomgren, bowling

Anton Dahlberg/Fredrik Bergström, segling

Damlandslaget, fotboll

Armand Duplantis, friidrott

Isabelle Haak, volleyboll

Hopplandslaget, ridsport

Philip Jönsson, skytte parasport

Anna Nordqvist, golf

Nils van der Poel, skridsko

Martin Ponsiluoma, skidskytte

Daniel Ståhl, friidrott

Jonna Sundling, skidor

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.