Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Sjögren om sista tiden på TV4: ”Mådde dåligt”

Suzanne Sjögren.
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Suzanne Sjögren och sambon Pontus Westergren.
Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / IBL
Suzanne Sjögren under handbolls-EM 2020.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

För att få ihop livspusslet valde Suzanne Sjögren att jobba med TV4:s morgonsändningar.

Men till slut gick det inte längre – och hon lämnade kanalen.

Nu upplever Sjögren en nytändning i karriären hos Nent.

– Livet går i 200 knyck, säger hon.

Suzanne Sjögren har mycket att göra. 

Faktiskt väldigt mycket. 

– Jag har så sjukt mycket i pipen att jag har svårt att hålla reda på ledningarna i pipelinen. De går åt alla håll, säger hon. 

Sjögren jobbar just nu med den dramatiska upplösningen av årets formel 1-säsong. Parallellt med det börjar skidsäsongen. I december åker hon till Spanien för damernas handbolls-EM. Sedan väntar ännu mer jobb med vintersporten innan ännu ett handbollsmästerskap (herrarnas EM) väntar.

OS-månaden februari blir en andningspaus.

– Sedan avslutar vi vintern under mars och sedan börjar formel 1 igen. Jag tar ett djupt andetag och andas ut under OS, säger hon. 

Sedan hon lämnade TV4 för Nent 2018 har Suzanne Sjögren upplevt en nytändning i karriären. 

– Jag känner att jag är 47 år gammal och inte är färdig på långa vägar. Det finns mer att hämta.

– Jag har hittat en helt annan balans och trygghet i mitt programledarskap. Det är förbannat härligt att känna att ”gud, jag har tio år till att ge” med den utvecklingen som har varit. 

”Jag var nog bara trött”

Så var det inte i slutet av tiden på TV4. Suzanne Sjögren jobbade på kanalen i 15 år. Mot slutet av sin tid där kände hon sig undanskuffad. Efter att ha valt att jobba med kanalens morgonsändningar för att få ihop livspusslet förlorade hon flera av de större uppdrag hon haft på kanalen.

Till slut fanns bara morgonsporten kvar. Då lämnade hon arbetsplatsen efter 15 år. 

– I grund och botten var jag nog bara trött. Det hade nog inte så mycket att göra med TV4, utan det var arbetstiderna som tog ut sin rätt. Till slut blev det förknippat med TV4, det var där jag mådde dåligt, säger Suzanne Sjögren. 

I stället gick Sjögren tillbaka till Nent Group, arbetsgivaren hon lämnade för TV4 2003. Ungefär samtidigt gick Frida Nordstrand motsatt väg, från Nent Group till TV4 och C More.

Suzanne Sjögren är glad över att Nent gav henne chansen att återvända, trots att hon passerat 40. 

– Man gick på en något etablerad och gav mig chansen. Jag vet inte om de såg möjligheten att det fanns något mer att hämta i mig. Jag älskar att de gjorde det, jag älskar att känna som jag gör just nu. Jag trivs så bra med livet, säger hon. 

Suzanne Sjögren om Ola Wenströms avsked

Våren 2020 granskade Expressen arbetsförhållandena på Nent och hur det gick till när programledaren Ola Wenströms kontrakt inte förlängdes.   

Påstådda samarbetssvårigheter med kvinnor och Wenströms krav på att själv få kontrollera marknadsföring var ett par av skälen. 

– Ola var på krigsstigen redan 2005 på TV4 när man satsade på att rekrytera kvinnor på viktiga positioner i huset och jag minns det som att han tyckte att det rådde omvänd diskriminering. Jag trodde verkligen att han hade kommit längre än så. Som han har betett sig stundtals är förkastligt, sa Suzanne Sjögren till Expressen i samband med granskningen. 

Ett halvår senare är Suzanne Sjögren tydlig med att hon inte talade för sin egen sak, att hon inte var en av de som mådde sämst av den rådande situationen. Däremot fick hon både se och höra saker som var jobbiga för andra.

– Jag ska inte säga att jag blir opåverkad, för man blir alltid påverkad när kolleger mår dåligt, men det är inte jag själv som har mått dåligt. Det är mer att man mått dåligt å andras vägnar, säger hon. 

Agerade lastbilschaufför 

Samtidigt som kalendern är välfylld försöker Suzanne Sjögren hinna med sina hästar. I fjol hade hon och sambon Pontus Westergren 16 hästar hemma på gården. 

För ett par veckor sedan fick Suzanne Sjögren kasta sig in i en lastbil och köra fyra hästar till Nederländerna. 

– Min man skulle ner och tävla där. Jag avslutade F1-sändningen på söndagen, körde lastbil i två dagar, flög hem från Amsterdam och sedan på jobbet igen. Det går nog att klämma in om jag får en ledig dag, säger hon om sitt hästintresse.

 – Livet går i 200 knyck. Men jag älskar det. 

Allsvenska höjdpunkter: Malmö FF gör guldryck

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.