Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Sjöberg sågar Robins fejk-intervju

Foto: Nils Petter Nilsson
Patrik Sjöberg är upprörd över Zlatan-skämtet under Idrottsgalan i SVT.
Efter sändingen totalsågade han sketchen där programledaren Robin Paulsson härmade Zlatan Ibrahimovic.
- Ska vi ha en idrottsgala där vi delar ut priser till idrottsmän så ska vi liksom inte förlöjliga idrottsmän. Pinsamt, säger Sjöberg.
Zlatan Ibrahimovic nominerades inte till något pris på Idrottsgalan men var trots det en av gårdagens mest uppmärksammade i sändningen.
Programledaren Robin Paulsson imiterade fotbollsstjärnan i en fejkad intervju, och skämtade om att stjärnan lämnade Milan för Real Madrid, kysste klubbmärket, och kallade Jerring-priset för "Tom och Jerry-priset".

Kritisk mot sketchen

Efter galan var den förre höjdhopparen Patrik Sjöberg i natt kritisk mot sketchen.
- Pinsamt att man drar det här skämtet med Zlatan. Sveriges största idrottsman i dagsläget, säger han.
Var det något speciellt som du reagerade på?
- Hela grejen med Zlatan, den här fejkade intervjun. Zlatan är i dag den största svenska idrottsmannen och idrottspersonen i världen. Så ska vi sända detta på tv, göra en Oscars-gala med idrott, så varför förlöjliga en människa? Pinsamt.
- Zlatan är Sveriges största exportvara idrottsmässigt i dag. Att liksom förlöjliga honom, det är bara töntigt, säger Sjöberg.
Robin Paulsson menar att låtsasintervjun var en hyll-ning till Zlatan från hans sida.

"Gillar ju Zlatan"

Patrik Sjöberg kallar det förnedrande och pinsamt. Vad säger du om den kritiken?
- Det är ju inte roligt att han reagerar så. Men jag gillar ju Zlatan, och jag gör det av värme. Jag tycker att han är en stor förebild och en idol för mig. När man imiterar någon så gör man det ju ofta för att man tycker om någon.
- Men det är klart att skämt kan alltid tolkas på två sätt, och det är ju alltid tråkigt om någon tar det så. Det var verkligen inte min avsikt på något sätt att på något sätt förnedra någon, utan det är gjort med värme, jag gillar ju Zlatan.

"Känner varandra väl"

Peter Lundin, exekutiv producent på produktionsbolaget Strix:
- Man kan ju ha olika åslikter om allting men jag kan bara säga att den var gjord med mycket kärlek bakom. Robin och Zlatan känner varandra mycket väl, och det kommer han att förstå.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!