Sirius fixade dramatik - Bajen säkrade serien

Publicerad

Hammarby säkrade seriesegern i elitserien i bandy tack vare 5–1 borta mot Broberg.

Längre ner i tabellen är det knallhårt om den sista slutspelsplatsen efter Sirius 4–2-seger hemma mot Västerås.

Fem lag slåss om en slutspelsplats och riskerar samtidigt att få kvalspela neråt.

Stor matchhjälte på Studenteras IP i Uppsala blev hemmalagets Viktor Broberg som gjorde Sirius tre första mål i 4–2-segern mot Västerås. En seger som verkligen skapade nerv runt både slutspelsstrecket och kvalstrecket neråt.

– Nu kommer det att bli häftigt i slutomgångarna, sade Sirius tränare Olle Gabrielsson till TT. Jag tror det lag som kan ta det coolast har bästa chansen att få spela slutspel. Själva har vi inställningen att vi har allt att vinna och inget att förlora. Vi är glada som har chansen att få spela slutspel.

Matchen på Studenternas stördes av stark vind, Sirius hade medvind i första halvlek, Västerås i andra.

Upplagt för dramatik

– 1–0 efter första halvlek kändes lite. Vi brände en del chanser i första. Skönt då att Viktor Broberg fortsatte leverera som han gjort under hela säsongen. Han har varit mycket bra, sade Gabrielsson nöjt.

Västerås har fortfarande slutspelsödet i egna händer med 22 poäng, Kungälv, Sirius och Vetlanda har alla 20 medan Gais som vann borta mot Bollnäs med 1–0 (Magnus Muhrén segerskytt) står på 19 poäng. I de två avslutande omgångarna möts flera av lagen inbördes.

Stoppade skott med näsan

Hammarby vann borta mot Broberg med 5–1 och säkrade seriesegern. Bakom jagar Villa och Edsbyn andraplatsen, lagen spelade 5–5 på fredagskvällen i Lidköping. Villa hade bästa chanserna att avgöra men Edsbyns målvakt Erik Persson gjorde en fantastisk dubbelräddning i slutet och VM-backen Daniel Välitalo stoppade ett skott med näsan.

Vänersborg säkrade en plats i slutspelet via 8–5 hemma mot Motala. Sandviken vann 6–3 borta mot Vetlanda, förra Vetlandaduon Christoffer Edlund och Johan Löfstedt gjorde två mål vardera för Sandviken. Kungälv vann 5–1 borta mot Ljusdal.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du kan även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag