Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Världsmästaren stängs av – efter otrohetsaffär

Sjöströms tårar i SVT: ”Måste ni visa såna bilder?”
Foto: IMAGO SPORTFOTODIENST / IMAGO/AFLOSPORT/IBL IMAGO SPORTFOTODIENST GMBH
Foto: JU HUANZONG VIA WWW.IMAGO-IMAGES.D / IMAGO IMAGES/XINHUA WWW.IMAGO-IMAGES.DE

Den japanska simstjärnan Daiya Seto har stängts av resten av året. 

Skälet: en otrohetsaffär.

– Hur kan jag be om ursäkt?, säger han till Hochi Sports.

Den fyrfaldige världsmästaren, regerande mästare på 200 och 400 meter medley, fick för en tid sedan avgå som lagkapten för OS-landslaget i simning när han medgav sitt snedsteg. Seto är dock inte avstängd från OS-deltagande.

Men hans förberedelser till OS på hemmaplan nästa sommar kommer nu att störas för den utomäktenskapliga affär som han erkände i slutet av september.

– Hur kan jag be om ursäkt? Jag har frågat mig själv ifall det går, men jag tror att min ursäkt blir att fortsätta simma och att återfå min familjs tillit. Min familj som har blivit djupt sårad av mitt ansvarslösa beteende, säger Seto till Hochi Sports enligt nyhetsbyrån Reuters.

Skandalen har fläckat Setos rykte och vilket kommer att påverka hans ekonomi. Flygbolaget All Nippon Airways har meddelat att de kommer att sluta sponsra honom. 

https://www.instagram.com/p/B1JKVJgJhDP/

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.