Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Väljer att ta paus – efter sin skada

Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN

Sarah Sjöström tar en paus. 

Den svenska simstjärnan kommer tillbaka till tävlingsbassängen i november.

”Tidigare det här året bestämde vi att det är bättre för mig att gå tillbaka och träna och rehaba i det här läget”, skriver Sjöström på Instagram.

Sarah Sjöström har precis tävlat i International Swimming League i Neapel men nu blir det inte några tävlingar på ett tag.

Den 28-åriga simmaren har bestämt sig för att ta en paus med tävlandet fram till november. Detta med anledning av armbågsbrottet som störde uppladdningen till sommarens OS rejält.

”Jag, mitt team och mitt rehabteam där hemma bestämde tidigare det här året att det är bättre för mig att gå tillbaka och träna och rehaba i det här läget, för att försäkra mig om att jag inte överbelastar min armbåge tidigt på säsongen”, skriver hon på Instagram.

Sarah Sjöström tar en paus

Sjöström fortsätter sedan:

”Men jag kommer komma tillbaka till ett väldigt fullspäckat tävlingsschema i november/december.” 

Sarah Sjöströms agent Daniel Wessfeldt ser positivt på pausen.

– Det har faktiskt varit planerat. Hon har gjort upp det med sin tränare, fysio och läkare. Men hon har inga problem, hon är ju i en jävla form, säger han till SVT.

– Hon hade säkert klarat av detta också, men man vill ju ändå undvika bakslag och sådant, säger Wessfeldt.

Sarah Sjöström tog en silvermedalj på 50 meter fritt i OS.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.