Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Svåra skadan hjälpte Michelle Coleman

Michelle Coleman Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Coleman i bassängen Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Michelle Coleman fick förra säsongen förstörd av en axelskada.

Nu är hon tillbaka – och mer taggad än någonsin.

– Så mycket som jag har njutit av att simma i år det har jag nog inte gjort på länge, säger hon inför sim-VM, som startar på söndag.

Det närmar sig startskottet för Sim-VM i Sydkorea. Landslaget är på plats, ett rekordlitet med sju stycken, och gör sig redo.

En av de taggade simmarna på plats?

Michelle Coleman, som tävlar i 50 och 100 meter fritt, 100 meter ryggsim samt lagkapp.

– Jag är taggad, det är inte länge kvar nu. Det ska bli jätte-jätteroligt verkligen. Vi hade ett jättebra läger i Fukoaka, jag ser inget som jag hade velat ändra på så, verkligen inte. Simformen känns på plats och den mentala formen likaså. Det är mer att man väntar ut dagarna och det är jätteskönt att allting är där man vill att det ska vara.

”Hjälpt mig se nya perspektiv”

25-åriga Coleman har tagit flera medaljer i sin karriär men missade förra långbanesäsongen på grund av en axelskada. Nu har hon jobbat sig tillbaka och lyckats med bra resultat under våren.

– Jag märkte av det när vi kom till de längre distanserna att grundträningen som hade krävts kanske inte riktigt fanns där men nu känns det ändå bra. Det är inga problem så, men det är klart att jag kommer alltid förmodligen ha en dålig axel.

Hur var det att vara ifrån simningen?

– Det har hjälpt mig se från nya perspektiv, både på idrotten och ha lärt mig väldigt fysiskt och psykiskt om simningen. Det är starkt nu fast det var tråkigt att vara borta.

Blir man extra taggad efter det?

– Ja, så mycket som jag har njutit av att simma i år det har jag nog inte gjort på länge. 

Vad har du för förväntningar på VM?

– Jag kommer in med varken någon hög press eller förväntningar utan det är mer kul att visa. Jag har tävlat mycket under kortbane-VM så det ska bli kul att få tävla i en sån här stor arena och verkligen ha toppat formen så man känner sig redo, det är mer att jag är förväntansfull.

Rekordliten VM-trupp

Från 2011 när VM-truppen innehöll 20 simmare till nu i Gwangju, Sydkorea när truppen innehåller endast sju namn.

Men det kan även ses som positivt, menar Coleman.

– Vi har det jättebra, vi har superbra stämning och det är faktiskt ganska skönt att vi är så få. Det är lagom antal för att ha en jättebra gemenskap men ändå ha tid för oss själva.