Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Succén – slår till med en supertid

Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Toronto Titans vann den femte grundseriematchen av simtouren ISL med stor marginal.

Bakom succén låg Louise Hansson – som blev MVP efter att bland annat ha slagit till med ett nytt personligt rekord i 100 meter fjäril.

Louise Hansson blev bästa svenska med tiden 56,22 i OS-finalen i 100 meter fjäril tidigare i somras.

Natten till lördagen tog hon en personlig revansch genom att putsa sitt eget personliga rekord på sträckan till tiden 55,26.

– Efter första loppet var jag nöjd men kände att det fanns lite mer att hämta, men ärligt talat blev jag rätt förvånad över att tiden var så pass bra, säger hon i en intervju med SwimSwam. 

Tiden kom i samband med den femte grundseriematchen av simtouren ISL (International swimming league). Flera av världens bästa simmare är med i lagtävlingen, där Louise Hansson tävlar för Toronto Titans. De vann matchen med 536 poäng före andraplacerade LA Current, med 452.5 points.

Louise Hansson tog dessutom hem titeln som matchens MVP och kammade därmed hem en bonus på 8 000 dollar, cirka 69 000 svenska kronor. Hon är nu den simmare som tjänat ihop femte mest i touren med sina totalt intjänade prispengar på 33 800 dollar (290 500 kronor).

– Det kändes jättekul att bli MVP, det var inget jag trodde att jag skulle klara den här tiden på säsongen. Jag var ganska nära i första matchen och kände att jag kanske hade chansen nu så jag var väldigt taggad, säger Hansson.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.