Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Succé för Alshammar direkt i sin comeback

Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN
Foto: BILDBYRÅN

Therese Alshammars tävlingscomeback blev en succé. 43-åringen är vidare till final på 50 meter fritt i franska Canet.

Även Sarah Sjöström tog sig vidare i sin första tävling sedan armbågsfrakturen.

– Jag hade ingen smärta i armen och kom i mål med min starka arm – det var bra tajmning, säger Sjöström på simförbundets hemsida. 

Sällan har ett försöksheat i simning varit så intressant ur ett svenskt perspektiv. För guldhoppet på OS – Sarah Sjöström, 27, – var det tävlingscomeback efter att ha ådragit sig en fraktur i höger armbåge i början av februari. Dessutom gjorde Therese Alshammar, 43, sensationell comeback efter mer än fyra års frånvaro.

På 50 meter fritt vid Mare Nostrum-tävlingarna i Canet-en-Roussillon i Frankrike fanns de båda simstjärnorna i samma försöksheat.

Och det gick som det skulle. Sjöström simmade in på 24,68 och tog sig vidare på näst bästa tid från samtliga fyra försöksheat. 

– Det kändes väldigt bra. Jag hade ingen smärta i armen och kom i mål med min starka arm – det var bra tajmning, säger Sjöström på simförbundets hemsida. 

– Jag hade egentligen inget tidsmål men jag hade en drömgräns att börja runt 25,0. 24,6 är absolut väldigt mycket bättre tid än jag trodde jag skulle ligga på vid den här tiden, säger Sjöström.

Therese Alshammar vidare till final

Alshammar är även hon vidare till final på 25,83, sjätte bästa försökstiden.

Therese Alshammar har inte tävlat sedan hösten 2016. Hon har den senaste tiden tränat tillsammans med Sarah Sjöström och 43-åringen – som tagit två VM-guld, tre OS-medaljer och gjort sex olympiska sommarspel – har öppnat OS-dörren på glänt.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.