Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stjärnans hemliga kamp: ”Skämdes”

Foto: PHILIPP BREM / BILDBYRÅN

I två års tid har Emily Seebohm gått en kamp mot sig själv.

Nu väljer simstjärnan att dela med sig av sina problem, med löftet att vara både snällare och ärligare mot sig själv 2021.

Emily Seebohm har haft stora framgångar i bassängen i över tio år. Den australiske simstjärnan har bland annat två OS-guld på meritlistan och har dessutom varit tidigare världsrekordhållare.

Bakom kulisserna har framgångarna dock skuggats av en kamp mot ätstörningar.

”Jag har hetsätit, tagit laxeringsmedel, räknat kalorier, hoppat över måltider och konstant vägt mig själv. Jag har skämts över att ha på mig badkläder. Jag har dömt min kropp varje gång jag sett mig själv i en spegel. Jag har fått höra att det enda sättet jag kan simma snabbare på är att gå ner i vikt, och jag har trott på det”, skriver Seebohm på Instagram.

Emily Seebohm vill hjälpa andra

Hon berättar att problemen pågått i två år men att det är först nu som hon är redo att öppna upp sig för resten av världen.

”I år ska jag för min egen skull försöka vara modigare. Att ge min kropp den kärlek den förtjänar. Och till att börja med behövde jag erkänna sanningen för er alla och för mig själv.”

Hon skriver att hon genom att dela med sig hoppas kunna hjälpa andra som befinner sig i en liknande situation. Seebohm visar även upp en tatuering av en fjäril som hon gjort på handleden, och berättar om budskapet bakom den.

”Jag gjorde den förra året eftersom Butterfly Foundation hjälper människor med ätstörningar och då jag ville ha en påminnelse om att jag klarar av det här!”


https://www.instagram.com/p/CJel_qNM2yl/

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.