Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stjärnan vill frias med hjälp av ”kokainkyss”

Se senaste avsnittet av ”Sportklubben” med de viktigaste snackisarna.
Shayna JackFoto: TERTIUS PICKARD / AFP TT NYHETSBYRÅN
Foto: TERTIUS PICKARD / AFP TT NYHETSBYRÅN

Dopingavstängda Shayna Jack gör allt för att inte missa OS i Tokyo.

Australiensiskan hoppas nu att omtalade domen kring Richard Gasquets ”kokainkyss” ska hjälpa henne att bli friad.

– Jag har hört att allt som jag kommit i kontakt med under den här perioden kan ha varit en risk, säger simmerskan enligt news.com.au.

Bara dagar före sommarens sim-VM i Sydkorea lämnade australiskan Shayna Jack återbud till mästerskapet. Kort därpå avslöjades att hon fastnat i ett dopingtest och senare dömdes 21-åringen till fyra års avstängning, vilket gör att hon missar nästa års sommar-OS i Tokyo.

Men Jack kämpar med hjälp av advokater för att frias och bli tävlingsklar till de olympiska spelen. Simstjärnan hävdar att hon fått i sig det förbjudna preparatet Ligandrol av misstag. I en intervju i tv-programmet The Sunday Projekt ska 21-åringen ha hänvisat till ett uppmärksammat dopingfall, enligt sajten news.com.au.

2009 friades den franske tennisspelaren Richard Gasquet från doping efter att ha hävdat att han fått i sig kokain när han kysst en kvinna på en nattklubb. Nu menar Shanya Jack att något liknande kan ha hänt henne.

– Det finns ett tidigare fall med en så kallad kokainkyssen... Någon hade tagit kokain och partnern som var idrottare kysste den personen som blev kontaminerad. Jag har hört att allt jag kommit i kontakt med under den här perioden kan ha varit en risk. Det kan också vara så att det har varit ett kontaminerat kosttillskott, säger hon i programmet enligt sajten.

Simmerskan har fått ta emot flera dödshot efter dopingskandalen och beskriver den senaste tiden som ”turbulent”.

– Jag var inte redo för bergochdalbanan som mediadrevet innebar. Någon gick in på min instagram och skrev att jag var en fuskare och borde ta livet av mig. Jag tappade kontrollen över mina känslor, säger Shanya Jack i tv-intervjun.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.