Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Koständringen: ”Rekord på gymmet hela tiden”

Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN NORWAY
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Inspirerad av Lars Frölander och Therese Alshammar satsar Sarah Sjöström på att enbart äta växtbaserad kost inför OS i Tokyo i sommar, rapporterar SVT Sport.

Frölander blev vegetarian inför OS 2000 då han tog guld på 100 meter fjäril. Han har tidigare sagt att det bland annat gjorde att han kunde återhämta sig bättre.

Sjöström, som la om sin kost för tre månader sedan, säger att hon redan har märkt stor skillnad.

”VIll se om jag kan simma snabbare”

– Jag har blivit väldigt mycket starkare. Det blir bara personliga rekord på gymmet hela tiden. Jag känner att jag har mer energi, jag sover bättre på nätterna och jag känner att humöret är stabilt. Jag tycker det har förändrat jättemycket för mig, säger hon till SVT.

Förutom att uppnå bättre resultatet genom vegetarisk kost nämner Sjöström att det även finns ett visst miljötänk med i bilden.

– Jag reser mycket, vilket inte är så bra, men om jag kan påverka genom att äta vegetarisk kost är det bra. Sen vill jag se om jag kan simma snabbare om jag äter vegetariskt, men det återstår att se, säger hon.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.