Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sjöströms tårar: ”Måste ni visa såna här bilder?”

Sarah Sjöström i tårar efter bilden med brodern.Foto: SVT
Yvette Hermundstad och Sarah Sjöström.Foto: SVT

En 15-årig Sarah Sjöström återförenas med familjen efter första VM-guldet. 

Bilder på den elva år gamla händelsen får Sjöström att börja gråta när hon gästar SVT:s ”Sommaröppet: Sport”. 

– Det var väldigt fint, säger 26-åringen i programmet.  

Den svenska simstjärnan gästar SVT-programmet just för att se tillbaka på sin framgångsrika karriär. Sarah Sjöströms slog igenom stort när hon som 14-årig tog guld på EM 2008 – och när den i dag 26-åriga Sjöström får se en intervju med sitt yngre jag tåras ögonen. 

– Härlig intervju, Sarah, konstaterar programledaren Yvette Hermundstad. 

– Nu rinner sminket bara för att det var en så gullig intervju där, säger Sjöström och torkar ögonen. 

– Jag var bara glad att få vara med på ett EM, jag hade påsklov i åttan, bara det var kul. Och sedan få åka med landslaget, med de stjärnor vi hade då som Therese Alshammar och Lars Frölander. Jag trodde absolut inte att jag skulle vinna, det var galet bara att slå svenskt rekord. 

Sjöström börjar gråta när hon gästar SVT

Sjöström reagerar ännu starkare när programmet gör ett nedslag i Rom 2009, där hon tog karriärens första VM-guld. Inslaget visar bilder på hur Sjöström återförenas med sin familj efter prisutdelningen. Bland annat träffar hon sin lillebror som frågar om hon ”har badat”. 

– Måste ni visa såna här bilder, skrattar Sjöström samtidigt som tårarna rinner. 

– Man blir ju rörd när man ser bilderna på när man träffar familjen efteråt, framför allt. Det var väldigt fint, jag minns det väldigt väl. Det är så fint att det står coach på min lillebrors t-shirt. 

Sjöström och lillebror Linus efter guldloppet i Rom 2009Foto: SVT

Sjöström har tidigare hyllat sin lillebror Linus, som har autism. 

– Jag och min lillebror är väldigt, väldigt lika. På många sätt. Vi är de i familjen som har mest energi, sa stjärnan under OS i Rio de Janeiro. 

”Fick sår på händerna när jag drog på den”

I ”Sommaröppet: Sport” berättar också Sjöström om de omdiskuterade ”hajdräkterna” som fanns med i bilden när VM avgjordes. Med de nya superdräkterna, som satt extremt tajt över simmarnas kroppar, slaktades alla rekord under några års tid innan de förbjöds. 

– Det var mest fokus på hur jag ska få på mig den här dräkten utan att den går sönder? Jag fick sår på händerna när jag drog på den. 

Hon fortsätter:

– Jag hade drömt om att vinna VM, men jag trodde inte att det skulle ske just då. Och det var mycket speciell uppladdning inför det mästerskapet, med fokus på de där dräkterna. 

Sjöström har efter mästerskapet i Rom tagit ytterligare sju VM-guld och ett OS-guld – för att nämna några meriter. 

”Sommaröppet: Sport” sänds 20.00 på torsdag i SVT1 och går att se på SVT Play.

TV: Sjöströms starka reaktion i SVT

Stjärnan tvingas torka tårarna när hon ser bilderna

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.