Sjöströms succéhelg: ”Är en stor förbättring”

Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Sjöström åker hem från simtävlingarna i Rom med två segrar och två andraplatser.

I det avslutande loppet, på 50 meter fritt, kom hon tvåa med tiden 24,25.

– Det var jättebra, det var en stor förbättring mot vad jag gjorde i Canet för några veckor sedan, så det är jag supernöjd med, säger hon.

Hon lyckades dock inte rå på danska stjärnan Pernille Blume som vann med åtta hundradelars marginal. Nederländskan Ranomi Kromowidjojo kom trea.

Det är ännu ett bra tecken från Sjöström inför OS i Tokyo som invigs den 23 juli. Hon simmade distansen 43 hundradelar snabbare än i skadecomebacken i franska Canet tidigare i juni.

Tävlingarna i Rom är Sjöströms andra internationella tävling sedan återkomsten från armbågsskadan som hon ådrog sig i februari.

– Formen är bra med dom förutsättningar som jag har. Det är klart att det antagligen hade gått satt simma ännu snabbare om man haft hundra procent bra förutsättningar, men det här är väldigt bra just nu, säger hon.

Sarah Sjöström: ”En lång resa”

Tidigare under helgen har 27-åringen vunnit både på 50 och 100 meter fjäril, samt kommit tvåa på 100 fritt.

– Det är ett steg i rätt riktning. Det har varit en lång resa tillbaka efter operationen och jag har känt att jag har gjort framsteg hela tiden i den träningen, och utmaningen var att komma tillbaka till tävlingsbassängen, säger Sjöström och fortsätter.

– Jag ska försöka fortsätta att bygga vidare på styrka och jobba vidare på rehaben, för den är ju inte klar. Även efter OS kommer den att fortsätta, det kommer att ta lång tid.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.