Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sjöströms reaktion efter fina hyllningen

Foto: OLLE SPORRONG
Sjöströms hyllning från 2019
Foto: SVT

Rikako Ikee drabbades av cancer och stöttades av Sarah Sjöström. 

Nu har den japanska simmaren, som i dag friskförklarats och gjort comeback, skickat en hälsning till Sjöström efter halkolyckan. 

”Nu är det min tur att ge tillbaka till henne”, skriver Rikako Ikee på Instagram.  

Det var i februari 2019 som Rikako Ikee, då 18 år gammal, informerade om att hon diagnostiserats med leukemi, blodcancer. Den japanska talangens besked kom som en chock för simkollegan Sarah Sjöström, som i sina sociala medier berättade att hon börjat gråta när hon tagit del av nyheten kring Ikees sjukdom. 

Sjöström uttryckte flera gånger sitt stöd för japanskan, och när VM avgjordes i juli 2019 skickade hon och de andra medaljörerna på 100 meter fjäril en hyllning i direktsändning. 

I samband med medaljceremonin höll trion upp sina handflator mot kameran, där de skrivit ”Ge aldrig upp, Rikako Ikee” och ritat hjärtan. 

Rikako Ikee hyllar Sarah Sjöström

Drygt ett år efter att Ikee fick sin diagnos var hon tillbaka i bassängen och har sedan dess friskförklarats och gjort comeback. 

– Jag har hört av mig till henne och är så glad att hon är tillbaka och kan träna igen, sa Sjöström till SportExpressen när Rikako Ikee kunnat simma för första gången sedan sjukdomsbeskedet. 

Nu, när Sarah Sjöström drabbats av en fraktur på armbågen efter en halkolycka och tvingats till operation, är det Rikako Ikees tur att visa sitt stöd. 

Japanskan har inspirerats av Sjöströms initiativ under VM 2019. På en bild som publicerats på Instagram poserar hon med budskapet ”Ge aldrig upp, Sarah” skrivet på handflatorna. 

”Hon gav mig styrka. Nu är det min tur att ge tillbaka till henne”, skriver Ikee. 

Sjöström har svarat på inlägget med en rad hjärtögon-emojis. Även den danska simstjärnan Pernille Blume hyllar Ikees bild. 

https://www.instagram.com/p/CLBg-2LntK2/

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.