Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sjöströms OS-besked: Sänker målsättningen

Foto: Olle Sporrong
Foto: STEFAN WERMUTH / REUTERS BILDBYRÅN

Sarah Sjöström sänker förväntningarna på sig själv inför OS.

Efter armbågsbrottet tror hon inte att det är rimligt att förvänta sig ett stort guldregn i sommar.

– Det vore övermänskligt att sätta upp som mål att vinna tre OS-grenar, säger Sjöström till Aftonbladet.

För en vecka sedan drabbades Sarah Sjöström av ett mardrömsbesked inför sommarens olympiska spel i Tokyo.

Efter att hon halkat på en isfläck meddelade hon att armbågen var bruten.

– Jag hade parkerat bilen och skulle promenera sista biten. Jag tog ett större kliv över en grej men när jag lyfte framfoten tappade jag greppet om bakfoten och flög framåt. Det var inte första gången jag ramlade den här vintern, bara första gången det gick riktigt dåligt, berättar hon nu för Aftonbladet.

Sarah Sjöström berättar om skadan

Nu blir det en kamp mot klockan för Sjöström som fortfarande hoppas hålla en bra nivå i sommar när OS invigs den 23 juli.

– Jag är säker på att jag kommer ställa upp på OS. Frågan är bara vilken nivå jag kommer hålla. Jag litar på att all träning jag gjort inte bara försvinner. Det kommer bli en enorm utmaning att ta sig tillbaka till supertider så här fort, men jag har överraskat mig själv tidigare, säger Sjöström till Aftonbladet.

Hon tar bort stygnen nästa fredag och därefter får hon börja simma igen. Men trots att planen fortfarande är att simma både 100 meter fjäril och 50 och 100 meter frisim på OS tror hon inte på tre guld.

– Det vore övermänskligt att sätta upp som mål att vinna tre OS-grenar. Det är inte mitt mål i alla fall. Mitt mål i dag är att kunna sträcka min armbåge någorlunda bra.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.