Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sjöströms ord efter ilskan mot Skavlan

Sarah Sjöström gästade "Skavlan" i SVT.
Foto: SVT
Fredrik Skavlan.
Foto: OLA AXMAN / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ

Fredrik Skavlan anklagades för att ha ställt sexistiska frågor till Sarah Sjöström.

Men simmaren har själv inga klagomål. 

– Jag frågade henne och hon sa: "Jag tycker inte alls det var något konstigt", säger agenten Daniel Wessfeldt. 

Det kokade om de sociala medierna när Sarah Sjöström gästade Fredrik Skavlan. Flera tittare upplevde att SVT-profilen ledde in samhället på ett förlegat spår när han började fråga simstjärnan om hennes städvanor. 

Skavlan sågas

– Det var fyra män och en kvinna, så maktpositionerna var skeva från början. Skämtet som byggdes upp gick ut på det "roliga" i att hon inte sköter sina hushållssysslor. Eftersom könsbalansen var som den var blev "shameingen" för att hon inte städar dubbelt hemsk, sa PR-experten Ulrika Good till SportExpressen.  

– De grävde i förnedringen. 

"Skavlans intervju med Sarah Sjöström är ett sexistiskt haveri. Hon skulle prata om simning, att vara världsmästare och sånt. Trodde jag. Istället kom stora delar av intervjun att handla om hur mycket hon städar, lagar mat och om hon verkligen kan äta pizza och burgare", skrevv Veckorevyns chefredaktör Irena Pozar i en artikel. 

"Det var bara kul"

Men enligt Daniel Wessfeldt, Sjöströms agent, var guldhjälten själv nöjd med intervjun.

– Från hennes sida finns det absolut inget att anmärka över. Hon hade inte ens reflekterat över att det var något som var konstigt eller dåligt. Man kan alltid hitta saker, men det är inget som Sarah själv reagerat på, säger Wessfeldt. 

Har ni tagit del av kritiken? 

– Hon har bläddrat igenom det som skrivits, men hon har inte alls upplevt det. Hon har inte reagerat. Men det finns säkert andra som är känsligare. Jag frågade henne och hon sa: "Jag tycker inte alls det var något konstigt". Programmet var trevligt, det var lite annorlunda frågor. Hon har varit på Skavlan förut och då var det mycket om medaljer och rekord, nu var det lite utanför boxen. Men det tyckte hon bara var kul.

Hon kände inte att det var stereotypt att som kvinna få frågor om städning?

– Nä. Alltså, hon är rätt tuff. Hon kände inte alls så. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.