Sjöströms nya hobby: ”Det är från 'Kill Bill'”

Sarah Sjöström.
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Sarah Sjöström har en ny vän – och en ny hobby.

På Instagram delar hon nu med sig av Cattori Hanzos liv.

– Eftersom jag precis har varit i Japan tog vi ett japanskt namn, säger Sjöström.

Trots en bruten arm så sent som i februari innebar OS i Tokyo ännu en medalj att ta hem för Sarah Sjöström. Simstjärnan vann silver på 50 meter fritt och firade med en ny familjemedlem när hon kom till Sverige.

Sjöström visade upp katten Hanzo på Instagram för första gången den 19 augusti.

– Vi har fått en liten katt. Det stämmer, säger Sjöström och skrattar.

– När jag bodde hemma hos mina föräldrar hade vi hund och en av dem bor fortfarande där. Den andra blev gammal. Min sambo (Johan de Jong Skierus) hade en katt när vi flyttade ihop första gången och den blev 20 år gammal. Sedan hade vi en stund utan djur och jag har saknat det.

Sarah Sjöström berättar om sin katt

Paret Sjöström/de Jong Skierus kom fram till att katt var djuret som passade deras livsstil bäst. Sjöström konstaterar också att hennes nästan 300 000 följare på Instagram kanske inte vill följa en katt och därför har djuret fått ett helt eget konto.

– Den är väldigt gullig, man kan följa den där om man vill. 

Funkar det att ha en katt med dina resor?

– Det funkar jättebra. Min sambo jobbar hemifrån nu och en av våra bästa kompisar är granne. Ganska många hjälper till. Han är en riktigt charmig liten katt så det är många som vill hjälpa till.

Namnet då? Det blev Hanzo – inspirerat av karaktären Hattori Hanzo i den amerikanska actionthrillern ”Kill Bill”.

– Hans tänkte jag att han skulle heta men sen tänkte min sambo Johan att Hanzo passade. Eftersom jag precis har varit i Japan tog vi ett japanskt namn. 

https://www.instagram.com/p/CSvo2wVokuK/

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.