Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sjöströms besked – vann i comebacken

Sarah Sjöström efter sitt VM-guld på 50 meter fjärilsim i fjol
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Sarah Sjöström missade den senaste ISL-tävlingen i Budapest på grund av besvär med ryggen. 

Men på torsdagen var hon tillbaka och tog dubbla segrar direkt.

Lagtävlingen International Swim League i Budapest är inne på sin fjärde vecka. Svenska superstjärnan Sarah Sjöström, som tävlar för Energy Standard, gjorde riktigt bra ifrån sig i premiären men har sedan dess haft ryggproblem.

Men nu är hon tillbaka och det blev direkt seger i comebacken. Svenskan vann 50 meter frisim på tiden 23.41,14 och slog därmed både trefaldiga OS-guldmedaljören Ranomi Kromowidjojo som blev tvåa och svenskan Michelle Coleman som fick nöja sig med en sjätteplats.

Mindre än en timme senare vann Sjöström igen. Hon avslutade då lagkappen över 4x100 meter medley och säkrade segern för sitt Energy Standard med marginal.

Svenska prestationer i övrigt: Tidigare under dagen blev Erik Persson (Toronto) tvåa på 200 meter bröstsim (2.03,98 ) och Louise Hansson (Toronto) tvåa på 100 fjäril (56,12).

Tävlingen pågår.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.