Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sjöströms besked efter Zara Larssons avhopp

Huawei anklagas för att bedriva cyberspionage åt diktaturen, assistera i massövervakning av utsatta minoriteter i Kina och har portats från flera länder.
Sarah Sjöström.
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Sarah Sjöström.
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Sjöström inledde ett samarbete med Huawei i mars 2019.
Foto: MARK SCHIEFELBEIN / AP TT NYHETSBYRÅN
Zara Larsson har valt att avbryta sitt samarbete med Huawei.
Foto: ANDREW H WALKER / SHUTTERSTOCK EDITORIAL REX/IBL

Zara Larsson har brutit med Huawei.

Nu uttalar sig simstjärnan Sarah Sjöström om samarbetet med den kinesiska mobiljätten.

Ett samarbete som enligt mig fungerar bra för båda parter”, skriver hon i ett uttalande till SportExpressen.

I mars förra året inledde Sarah Sjöström ett samarbete med Huawei. Tillsammans med popstjärnan Zara Larsson blev hon den kinesiska teleoperatören och mobiltillverkarens ansikte utåt i Sverige.

Samarbetet har kritiserats eftersom företaget uppges ha nära kopplingar till den kinesiska staten. Huawei har också upprepade gånger anklagats för spionage åt den kinesiska regimen och blivit svartlistade av USA.

Tidigare i år svarade simstjärnans agent Daniel Wessfeldt på kritiken.

– Det här är inte viktigt för henne, du får ta mina ord på det. Det är ett politiskt spel som jag ser det, sa han då till SportExpressen.

Sjöström svarar på kritiken

På tisdagen meddelade världsartisten Zara Larsson att hon har avslutat samarbetet med Huawei.

– Det är inget jag står för. Och även om Huawei menar att de inte har några kopplingar till det, så är det svårt att bevisa eller motbevisa. Vi vet ju att kinesiska staten, det är ingen snäll stat och jag vill ju inte stötta det de gör, säger Zara Larsson i ”Nyhetsmorgon”.

Nu uttalar sig Sarah Sjöström om sitt ifrågasatta samarbete med mobiljätten.

Gällande Huawai så har jag ett samarbete sedan ett drygt år tillbaka. Ett samarbete som enligt mig fungerar bra för båda parter. För mig är det främst mitt intresse för teknik, fotografering och innovation, där Huawai är väldigt starka, som gör att jag tycker samarbetet är bra. Jag kommenterar ingenting gällande politik eller liknande och det har jag aldrig gjort. Så, i övrigt har jag inga kommentarer”, skriver hon i ett uttalande, via agenten Daniel Wessfeldt, till SportExpressen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.