Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sjöström krossade motståndet i Doha

Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Sarah Sjöström. Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Sarah Sjöström fortsätter att vara ostoppbar i världscupen i simning.

Superstjärnan inledde tävlingarna i Doha på samma sätt som hon avslutade i Kazan – med en seger.

Svenskan simmade i mål på 23,99 på 50 meter fritt.

Sarah Sjöströms start på världscupen var perfekt. I ryska Kazan för en vecka sedan vann hon samtliga fem distanser som hon ställde upp i, och när tävlingscirkusen nu mellanlandat i Qatar och Doha fortsatte hon på den inslagna vägen.

För – som väntat – hade hon inga problem att ta hem segern på inledande 50 meter frisim. Sjöström, som även var snabbast i förmiddagens försök, vann på tiden 23,99 – vilket var halvsekunden snabbare än den nederländska tvåan Femke Heemskerk. Ranomi Kromowidjojo, också hon från Nederländerna, knep tredjeplatsen.

Tiden 23,99 är 16 hundradelar långsammare än Sjöströms världsårsbästatid 23,83, som hon noterade i Kazan.

Tävlingen i Doha pågår till på lördag. Sjöström, som toppar den totala världscupställningen, är anmäld till såväl 50 som 100 meter fjäril, som 100 och 200 meter fritt. På fredagen avgörs 50 meter fjäril och 200 meter frisim.

Tävlingen i Doha är den andra av totalt sju i världscupen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.