Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sjöström fortsätter sin stora dominans

Foto: STEFAN WERMUTH / REUTERS BILDBYRÅN

Sarah Sjöström fortsätter att dominera i ISL-serien. 

Den svenska stjärnan blev MVP, tävlingens bästa simmare, när hennes lag Energy Standard vann sin sista grundseriematch.

Sjöström avslutade hela matchen med att vinna utslagningstävlingen på 50 meter frisim. Dessförinnan hade hon vunnit 100 meter fritt och noterat två tredjeplatser på 50 meter fjäril och för henne ovana distansen 100 meter medley.

Totalt blev det fem segrar på två tävlingsdagar i den sista grundseriematchen. Svenskan fick slita hårt för sitt lag trots att hon tidigare under ISL-serien missat en match på grund av ryggproblem.

Sjöström finalvann utslagningstävlingen på 50 meter fritt över nederländska stjärnan Ranomi Kromowidjojo med över en halv sekund. Segertiden blev 24,18.

Sjöströms lag till semifinal

På dubbla distansen vann Sjöström på 51,64 efter en stark andra halva av loppet då hon gick från fjärde plats till seger. Enda bakslaget kom på 50 meter fjäril där hennes 24,95 var drygt tre tiondelar långsammare än segrande fransyskan Melanie Henique. Där var Kromowidjojo tvåa.

Toronto Titans, där Michelle Coleman och Louise Hansson ingår, tog inga pallplatser.

Sjöströms lag Energy Standard är därmed klart för semifinalerna som avgörs lördag–måndag. Förra året vann laget hela serien och Sjöström blev MVP.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.