Jeanette Ottesen och Sarah Sjöström. Foto: ABIR SULTAN / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYR?NJeanette Ottesen och Sarah Sjöström. Foto: ABIR SULTAN / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYR?N
Jeanette Ottesen och Sarah Sjöström. Foto: ABIR SULTAN / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYR?N
Ottesen under VM 2014. Foto: IMAGO SPORTFOTODIENST / IMAGO/INSIDEFOTO IMAGO SPORTFOTODIENSTOttesen under VM 2014. Foto: IMAGO SPORTFOTODIENST / IMAGO/INSIDEFOTO IMAGO SPORTFOTODIENST
Ottesen under VM 2014. Foto: IMAGO SPORTFOTODIENST / IMAGO/INSIDEFOTO IMAGO SPORTFOTODIENST

Simstjärnans överraskning – lurade alla på bröllopet

Publicerad

För mindre än en vecka sedan gav Sarah Sjöströms rival beskedet att hon pausar karriären.

En paus som kommer för att hon är gravid - och nu har Jeanette Ottesen släppt ännu en nyhet.

Efter att ha lurat familjen och släkten gifte hon sig med sin Marco Loughran under helgen.

– Folk var så glada. Det kunde inte ha blivit en mer perfekt dag, skriver hon på sin blogg. 

Den danska simstjärnan Jeanette Ottesen har haft flera tuffa bataljer med Sarah Sjöström under åren, och vuxit ut till en av hennes största rivaler i bassängen.

Under VM i Kazan för två år sedan simmade Sjöström hem guld i såväl 100 som 50 meter fjäril, och vid båda loppen var det just Ottesen som var nästa simmare med handen i kaklet. 

Men nu har den rivaliteten sett sitt slut för en obestämd tid framöver. Tidigare i veckan meddelade nämligen den danska stjärnan att hon är gravid och inte kommer att ställa upp i några tävlingar på en obestämd tid.

"Man tänker inte så mycket konsekvenser eller tajming, man bara lever. Det är det jag har gjort de senaste sex månaderna. Men det har fört med sig några konsekvenser, och här kommer mitt nya liv in i bilden." skrev hon då på sin blogg.

Lurade familj och vänner på bröllopet

Mindre än en vecka efter gravidbeskedet kom nästa stora nyhet från familjen Ottesen/Loughran, som förlovade sig tidigare i år. 

Detta då de två simstjärnorna lurade alla i sin närhet på bröllopet, som egentligen var tänkt till maj kommande år. Paret bjöd in familj och vänner över Facebook till en familjeweekend i Köpenhamn.

Men vad de inbjudna inte visste var att paret hade en stor överraskning planerad. 

Och när det stod klart att det var ett bröllop som låg bakom familjesammankomsten så blev det rejäla festligheter vid Amaliehaven i Köpenhamn där vigseln ägde rum.

"Folk var så glada. Solen sken från en nästan molnfri himmel och det var mellan 22 till 24 grader. Köpenhamn hade fyllts upp av sommarturister, Marco och jag var exalterade och överlyckliga!! Det kunde inte ha blivit en mer perfekt dag." skriver Ottesen på sin blogg.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag