Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Sarah Sjöströms okända smärta under Idrottsgalan

Sarah Sjöström.
Foto: CLAUDIO BRESCIANI/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN

Ett ryggskott stoppar Sarah Sjöström från tävlingscomeback den här helgen. 

Ett problem hon led av som värst när hon tog emot pris på Idrottsgalan förra veckan. 

– Det var som värst under galan, säger hon. 

Sarah Sjöström prisades som årets kvinnliga idrottare på Idrottsgalan förra veckan, efter tre VM-medaljer och fem EM-medaljer under 2022. 

29-åringen inledde sitt tacktal med att berätta att hon samma dag – för första gången någonsin – tvingats avbryta ett träningspass. 

– Vilka kontraster. I morse fick jag för första gången i min karriär avbryta ett träningspass eftersom jag var trött och hade ont. Ibland är det otroligt tufft att göra alla de där träningspassen även om man har ont i kroppen. 

Sjöströms okända smärta under Idrottsgalan

Det hade inte gått över till själva galan. 

Direkt när den var över i måndags förra veckan satte sig Sjöström i en taxi och åkte hem. Problemet? Ett rejält ryggskott som orsakade mycket smärta under galakvällen. 

– Jag fick kämpa under Idrottsgalan med ryggskott som jag fick dag innan. Det var som värst under galan, säger hon. 

– Alla som har haft ryggskott vet att det är ingen lätt uppgift att försöka sträcka på ryggen då. Jag försökte att sträcka på mig så gott jag kunde. 

Ryggskottet stoppade hennes tänkta tävlingscomeback den här helgen, men på tisdagens Friidrottsgala, där Sjöström delade ut ett pris, berättade hon att allt är på rätt väg. 

– Ryggen mår mycket bättre, nu har jag återhämtat mig. 

LÄS MER: Ikonen säljer sina vapen – vänder sig till oligarker

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.