Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sarah Sjöström vann första tävlingen på nio månader

Foto: STEFAN WERMUTH / REUTERS BILDBYRÅN

Sarah Sjöström segrade direkt när International Swimming League (ISL) drog i gång med sin första deltävling i Budapest. I ISL tävlar man i lag och svenska superstjärnan tillhör Energy Standard. I tävlingens första gren, 100 meter fjäril, kom hon i mål på 56,00. Vilket gav laget nio poäng.

Tävlingen är Sjöströms första på nio månader.

I Sjöströms andra tävling för kvällen, 4x100 meter fritt, vann hennes lag (Energy Strandard 2) som var ett av Energy Standards två lag i loppet. Likaså i tredje tävlingen för svenskan, 50 meter fritt, vann hon på 23,48 och tog 10 poäng till laget.

I kvällens sista gren, damernas medley-stafett, blev Sjöström uttagen och simmande sista sträckan som var frisim. Det blev en jämn avslutning men hennes lag fick nöja sig med andraplatsen.

Tävlingen fortsätter på lördagen.

På grund av coronapandemin kommer årets upplaga av ISL att simmas på ett och samma ställe, i en bubbla i Budapest, under drygt fem intensiva veckor med start på fredagen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.