Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sarah Sjöström tar tre segrar i nya tävlingen

Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN

Sarah Sjöström tog två individuella segrar och vann även lagkappen när nya International Swimming League (ISL) drog i gång i Indianapolis, USA.

En tävling där världsstjärnorna samsas i nykomponerade lag och där placeringarna räknas ihop till poäng som avgör vilka som vinner. Mycket var annorlunda när simningen gick in i en ny tidsålder med penningstinna ISL.

Men en sak var som vanligt – Sarah Sjöström vinner.

Svenskan var med i det allra första loppet i den allra första deltävlingen i kortbana i Indianapolis – och vann. Sjöström slog handen i kaklet först på paraddistansen 100 meter fjäril på tiden 55,65, 23 hundradelar före amerikanskan Kelsi Dahlia.

Stora prispengar

Sjöström var även först i mål på 50 meter fritt, på 23,58, hela 49 hundradelar före polskan Katarzyna Wasick. Däremellan ledde Sjöström dessutom sitt lag Energy Standard till seger i lagkappen 4x100 meter fritt.

ISL erbjuder stora prispengar så tävlingarna har lockat flera internationella storstjärnor, däribland systrarna Bronte och Cate Campbell, Australien, och Sjöströms fjärilskonkurrent Emma McKeon, Australien.

Deltävlingen i Indianapolis fortsätter under söndagen. Nästa helg avgörs den andra deltävlingen, då Sjöström och de andra stjärnorna simmar i Neapel.