Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Sarah Sjöström klar för ny final

Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL SOHN / AP TT NYHETSBYRÅN

Trea på 50 meter fritt och nu tvåa i försöken och finalklar på 100 fritt.

Men Sarah Sjöström fortsätter att tänka på tre ord.

– Tålamod är viktigt, säger hon efter tiden 54,90.

En comeback är alltid en comeback, och för Sarah Sjöström handlar tiden tillbaka i tävlingsbassängen inte om att jaga segrar och fina tider.

Det är först i sommar-OS i Tokyo som hon ska vara som bäst efter armbågsskadan.

På vägen till Japan är Mare Nostrum-tävlingen i franska Canet-en-Roussillon hennes första station – och hon är så klart nöjd med tredjeplatsen på 50 fritt och att hon slutade tvåa i försöken på 100 fritt och därmed är klar för kvällens final.

”Stark”

– Det kändes bra, jag känner mig riktigt starkt. Det går inte fort om man jämför med vad jag har gjort tidigare men det är en bra första hundring, säger hon till Svenska simförbundet.

– Jag kan lägga på en riktigt bra benspark i slutet av loppen utan att det tar för hårt. Det är en känsla som jag på 100 meter aldrig haft tidigare. Det känns skönt.

– Hoppas man kan få mer speed kommande månaderna.

Sarah Sjöström är givetvis medveten om att det kommer krävas andra tider om resan till Tokyo ska bli framgångsrik.

Samtidigt känner hon ingen stress.

27-åringen vet att tiderna kommer att komma, och att det inte är något som hon behöver stressa fram här och nu.

”Tålamod”

– Jag behöver ta varje tävlingslopp jag får för att köra fullt. Om man skulle gå till en OS-final så vet jag att de går på morgonen, så jag måste ta i på morgonen i mina lopp nu – även om 54,90 är en tid jag helst hade gjort på 100 fjäril och inte på 100 frisim.

– Men tålamod är viktigt. Jag måste fortsätta med det.

Therese Alshammar, som är tillbaka i simeliten efter nästan fem års frånvaro och kom femma på 50 fritt på tisdagen, hade 16:e bästa tid, 57,82, och är därmed klar för B-final.

– Det var lite tyngre än vad jag hade hoppats på. Första 60 kändes bra, sedan var jag ovan och det fick jag känna på, vilken ovana det var sista 30 och att ta sig till mål, säger hon till Svenska simförbundet.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.