Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sarah Sjöström hyllas nu över hela världen

Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

BUDAPEST. Sveriges bästa har blivit världens bästa.

Det är inte bara i Sverige vi häpnas över Sarah Sjöströms resultat.

"Supersvenskan fortsätter att knäcka australiensiskor", skriver Sydney Morning Herald

Sim-VM hade inte kunnat börja bättre för Sarah Sjöström. På två dagar har hon lyckats med ett världsrekord och ett VM-guld.

I måndagens final krossade Sjöström konkurrenterna och satte ett nytt mästerskapsrekord, fem hundradelar över det egna världsrekordet.

– Jag var så glad när jag såg att jag var först, och överraskad att jag var så nära världsrekordet, sa en nöjd Sjöström efter loppet

VM-drottningen i Budapest ser alltså ut att vara blågul.

Och det ser inte ut som att vi är ensamma om att tro det här i Sverige. I simvärlden hyllas Sjöström unisont, och i samtliga stora simländer lyfts svenskans insatser fram.

Tyska Swim.de skriver så här om hennes VM-guld på 100 meter fjärilsim:

"Världsrekordet såg länge ut att vara slaget, men klarade sig med en extremt liten marginal. Det här var nog hennes första av fyra guld i Budapest".


LÄS OCKSÅ: Sanningen om vingarna på Sarahs dräkt

 

Sarah Sjöström hyllas efter guldet

I USA och Australien är tongångarna desamma:

"Sarah Sjöström vann enkelt sitt fjärde VM-guld på 100 meter fjärilsim, vilket gör henne till den första kvinnan att någonsin vinna fyra guld på samma distans", skriver tv-kanalen NBC.

"Sjöström var full av energi efter att ha pulveriserat Cate Campbells världsrekord på 100 meter frisim och lät ingen passera henne i finalen på 100 meter fjäril", skriver Sydney Morning Herald i en artikel med rubriken "Supersvenskan fortsätter att knäcka australiensiskor".

 

LÄS OCKSÅ: Sjöström krossade konkurrenterna - tog historiskt VM-guld 

 

I de internationella simmedierna, SwimSwam, Swimvortex och Swimming World Magazine är också orden stora om den svenska stjärnan.

"Den svenska sensationen", kallar Swimswam henne.

"Sjöström är 'on fire'. Hon ser stark ut och kan kontrollera den flytande urkraft som är hennes fjärilsim", skriver Swimvortex.

"Sarah Sjöström har utvecklats och anammat fart och kraft. Och helt plötsligt är hon världens mest dominanta sprinter", skriver Swimming World Magazine.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.