Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Ryggskott stoppar Sarah Sjöströms comeback

Sarah Sjöström prisades som Årets kvinnliga idrottare på Idrottsgalan.
Foto: EMMA WALLSKOG / BILDBYRÅN
Sarah Sjöström.
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

Det blir ingen tävlingscomeback för Sarah Sjöström det här veckoslutet.

Ett ryggskott sätter stopp.

– Jag har valt att avstå eftersom jag hade problem förra veckan, säger Sjöström till TT.

Simstjärnan skulle ha simmat Euromeet i Luxemburg fredag-söndag, hennes första internationella tävling sedan EM i Rom i augusti i fjol.

Men så drabbades Sjöström av ryggskott förra helgen.

– Jag är tillbaka i träning igen, men jag känner att jag vill ha en hel träningsvecka och kunna träna utan smärta. Hade det varit VM-kval eller så hade jag kunnat tävla, men jag känner att jag inte vill stressa i gång något så här i början av säsongen, säger Sjöström som i förra veckan utsågs till Årets kvinnliga idrottare på Idrottsgalan.

I stället dröjer tävlingscomebacken till i mars då hon kommer att simma tävlingar i Nice och Marseille.

Efter ett hektiskt fjolår med succé både på VM (två guld och ett silver) och EM (tre guld, ett silver och ett brons) i långbana tog Sjöström under hösten ett uppehåll där hon drog ned på träningen och avstod från tävling, bland annat kortbane-VM.

Årets stora mål är VM i långbana i japanska Fukuoka i juli, ett mästerskap som skjutits upp två gånger på grund av pandemin.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.