Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Rivalens stöd: ”Jag är helt förkrossad för Sarahs skull”

Sarah Sjöström har brutit armbågen
Sarah Sjöström och Jeanette Ottesen har mött varandra många gånger.
Foto: BILDBYRÅN
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG

Sarah Sjöström har skadat armbågen och blir borta i tre månader.

Nu får hon stöd från rivalen Jeanette Ottesen.

– Jag är helt förkrossad för Sarahs skull, säger danskan till TV2.

Det är bara ett halvår kvar till OS i Tokyo och Sveriges största medaljhopp har precis opererats. I helgen halkade Sarah Sjöström på en isfläck och fick en faktur i armbågen.

Nu väntar en tre månader lång rehabiliteringsperiod för Sjöström. Simlandslagets läkare René Tour har berättat att målet fortfarande är OS i sommar.

– Hon måste ha den målsättningen och är det någon som kan fixa det så är det Sarah, sade han i måndags efter operationen.

Någon som hoppas på att Sjöström finns med i bassängen under de olympiska spelen är rivalen Jeanette Ottesen.

– Jag är helt förkrossad för Sarah skull att hon bröt armbågen. Även om hon är en tuff konkurrent önskar du inte det här din värsta och tuffaste konkurrent. Det gör du bara inte, säger hon till danska TV2.

Jeanette Ottesen hoppas på svenskt motstånd på OS

33-åringen har i många år ställs mot Sarah Sjöström. I EM 2014 chockade Ottesen simvärlden och vann guldet på 100 meter fjäril framför Sarah Sjöström. Men oftast har Jeanette Ottesen fått se sig besegrad.

Trots det hoppas hon att hennes svenska konkurrent kommer tillbaka i tid till OS

– OS kommer inte att vara detsamma om hon inte är där. Om du vill ha en medalj måste de bästa vara där, för då känns det lite bättre om du vinner. Då har du slagit dem alla.

– Jag håller tummarna för hennes återhämtning och hoppas verkligen att hon kommer till OS.

Publikens märkliga reaktion – under stjärnans intervju

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.