Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Ringde och sa att jag inte vet när jag vaknar”

Reaktionen efter Sjöströms skada: ”Tänkte inte att det var så allvarligt”
Foto: TV4
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Landslagssimmaren Victor Johansson har ett tufft år bakom sig.

Allvarligast var det i höstas – då visste han inte när han skulle vakna igen.

– Läkarna sa att de kommer söva mig, du kommer ligga i respirator och det är helt upp till din kropp när vi väcker dig, säger han i Nyhetsmorgon.

Först rasade Victor Johanssons testosteronvärden i botten. I satsningen mot OS 2020 hade 22-åringen blivit övertränad, det resulterade i att hans testosteron störtdök.

– Jag hade väldigt konstiga symptom och vaknade på nätterna med svettningarna. Jag gick runt i Los Angeles, det är sol, som en riktig skön svensk sommardag och jag var deprimerad. Jag förstod inte vad som var meningen med allt det här, säger han i TV4:s Nyhetsmorgon.

När EM-femman fått hjälp med problemen drabbades han av covid-19.

– Det var ytterligare ett slag i magen.

Victor Johansson om tuffa tiden

Men som värst var det nu i höstas.

– Det började egentligen med att jag hade halsont. Ett och ett halvt dygn senare låg jag med 41 graders feber. Jag åkte in till Ryhov i Jönköping där de la in mig på intensivvårdsavdelningen direkt.

Victor Johanssons hals var vid tillfället så svullen att han inte hade kunnat äta eller dricka på flera dagar.

– När jag skulle ta svullnadsdämpande hade jag inte druckit något på så länge att det täppte igen totalt och jag fick ingen luft på 20-25 sekunder, berättar han i programmet.

Låg 30 timmar i respirator

Och fortsätter:

– Just då var det jobbigt att ringa och berätta för föräldrarna att jag inte vet när jag kommer vakna. För läkarna sa att de kommer söva mig, du kommer ligga i respirator och det är helt upp till din kropp när vi väcker dig.

Det blev 30 timmar i respirator. Sedan dess har det svenska framtidshoppet återupptagit sin satsning mot OS och fått med sig ett nytt tankesätt från den tuffa tiden.

– Vi går och grubblar och irriterar oss på så negativa saker hela tiden, men livet är redan så fruktansvärt kort och det kan bli ännu kortare om man har otur. Jag fokuserar mycket mer på det positiva nu, bort med det negativa, det spelar ingen roll ändå.

Tv-tips: Nils van der Poel hyllas efter bragden

Nils van der Poel hyllas efter bragden: ”Betytt mycket för mig”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.