Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Pojkvännens stöd: ”Han är så gullig”

Sarah Sjöström
Foto: OLLE SPORRONG
Sarah Sjöström och Johan de Jong Skierus på Idrottsgalan 2019.
Foto: CLAUDIO BRESCIANI/TT / TT NYHETSBYRÅN

Efter den otäcka halkolyckan är OS-medaljhoppet Sarah Sjöströms säsong osäker. 

Nu passar hon på att hylla sambon Johan. 

– Han har fått stå ut med mycket, säger hon till Morgonpasset i P3.  

Det har gått två veckor sedan ett av Sveriges främsta idrottare halkade på en isfläck och bröt armbågen i höger arm. Efter operationen har Sarah Sjöström fått mycket stöd och hjälp av sin sambo Johan de Jong Skierus. 

– Johan har varit helt fantastisk. Han skämmer bort mig, berättar hon I en intervju i DN tidigare i veckan. 

Hennes exempel har dock väckt en del uppståndelse. Sambon Johan har nämligen gått upp på natten och gett Sjöström smärtstillande efter hennes operation. Frågor kring om det verkligen är att ”skämma bort” någon eller bara en gest man kan förvänta sig av en partner har diskuterats på sociala medier och imorse pratade Sjöström med Morgonpasset i P3. 

– Det var bara ett av många exempel, säger hon. 

https://www.instagram.com/p/CLROqnMhh3D/

Hoppas på OS: ”Jag ska kämpa”

Sjöström fortsätter hyllningen av sambon. Det är många saker som man kan ta för givet i vardagen, som Sjöström nu behöver hjälp av sin sambo med. Små saker som exempel att sätta upp håret och hyvla ost är exempel på hjälp hon fått. 

– Han är så gullig. I morse han gick till jobbet innan jag gick upp. Han vet att jag inte kan hyvla ost så då hade han hyvlat upp några ostskivor till mig innan han gick till jobbet, berättar hon.  

Huruvida Sjöströms arm kommer att vara färdigläkt till OS i Tokyo i sommar är ännu oklart, även om hon tycker att armen läker snabbt. 

– Jag tror att jag kommer vara med. Frågan är vilken nivå jag hinner komma tillbaka till, det är ju svårt att gissa. Jag ska kämpa så mycket jag kan, säger hon till Morgonpasset i P3. 

UR ARKIVET: Sjöström om livet under pandemin 2020.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.