Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nytt världsrekord för Sarah Sjöström

Foto: © ANDREA MASINI/DEEPBLUEMEDIA/INS / DEEPBLUEMEDIA / INSIDEPHOTO BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Sarah Sjöström fortsätter att utöka medaljsamlingen - och sina individuella världsrekord.

I kväll vann den svenska simdrottningen på 100 meter frisim på kortbana - och som inte det vore nog så slog hon dessutom världsrekord på distansen.

Nya världsrekordet är 50,58 - 19 hundradelar snabbare än hennes tidigare rekord.

– Då var det ändå inte ett perfekt lopp. Jag fick en dålig start så där finns tid att hämta, säger Sarah Sjöström till Dagens Nyheter.

Sarah Sjöström fortsätter att dominera de europeiska bassängerna under sommaren 2017.

Vid världsmästerskapen i ungerska Budapest kom simdrottningen att vinna tre guld och ett silver. 

I Budapest satte hon dessutom två nya världsrekord.

Och vid världscupstävlingarna på kortbana har hon fortsatt slå nya världsrekord. Vid Moskvas deltävlingar i början av augusti satte hon två nya världsrekord när hon slog i kaklet på rekordtider i såväl 50 meter som 100 meter frisim.

Det sistnämnda rekordet fick Sjöström behålla i åtta dagar.

För i dag kom nästa världsrekord när hon sänkte sitt personliga rekord med 19 hundradelar, och efteråt var Sarah säker på att hon kunde komma att sänka det ännu mer. 

Hon vill bli den första kvinnliga simmaren att nå under 50 sekunder på distansen.

– Det vågar jag inte lova men jag kommer att vara med och fajtas om det i alla fall. Tidigare har jag inte tävlat så mycket i kortbana, men om jag gör det lite mer regelbundet är det klart att chansen ökar att jag kan gå under 50, säger hon till Dagens Nyheter. 

Världsrekordet gav 80 000 kronor

Helgens världscuptävlingar från nederländska Eindhoven är Sarahs tredje deltävlingar som hon simmat sedan VM, tidigare har hon tävlat i såväl Moskva som Berlin. Efter helgens tävlingar kommer dock svenskan att ta ledigt för några veckor innan hon i höst fortsätter med att åka till Asien där världscupstävlingarna då fortsätter.

Tack vare kvällens världsrekord utökar hon också plånboken då ett världsrekord ger drygt 80 000 svenska kronor.

Och i morgon fortsätter världsrekordförsöken för Sjöström som då ska försöka slå Therese Alshammars rekord på 50 meter fjäril. 

Tiden att slå är 24,87.

– Jag kommer absolut att gå för det redan i försöken. Ska jag ta det rekordet måste jag göra en riktigt bra vändning, och den kan lika gärna komma i försöken som i finalen så det är bara att gå för det, säger Sarah till Dagens Nyheter.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.