Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Har gått en av de tuffare matcherna”

Emma Igelström Foto: ROBIN ARON
Foto: OLLE SPORRONG

I mars avslöjade Emma Igelström att hon drabbats av en tumör i livmodern. 

Nu har den förra simstjärnan opererats, och på sitt Instagram-konto berättar hon om ingreppet. 

”Jag har gått en av de tuffare matcherna i dag”, skriver 39-åringen. 

Det var i mars som Emma Igelström delade med sig av det ofattbara beskedet – hon hade drabbats av en tumör i livmodern

”En snäll sort säger de. Jag är inte rädd för tumörer. Rädslan över det är inte kämpig. Inte ett dugg”, skrev Emma Igelström på sitt Instagram-konto. 

Den förra simstjärnan hade kämpat med fysiska problem i sju månader innan hon valde att berätta om tumören. Igelström kallade tidsperioden för de längsta månaderna i hennes liv. 

”Jag har under sju månader haft en överjävlig smärta under menstruationen som numera varar två veckor. Jag har strålats, jag går på starka smärtstillande, jag har låga blodvärden, jag får äta järntabletter, tabletter för magen för jag får ont i magen av järntabletterna”, skrev hon. 

Nu har Igelström opererat bort tumören. På sin Instagram berättar 39-åringen om det tuffa ingreppet, som utfördes på Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg.

”Nu är det onda ute ur min kropp. Jag har gått en av de tuffare matcherna i dag. Efter omständigheterna mår jag okej. Jag har ont och är hög men är samtidigt lättad och lycklig”, skriver Igelström. 

Emma Igelström berättar om sin operation

I kommentarfältet stöttas Igelström av bland andra skidskytteikonen Magdalena Forsberg, C-ledaren Annie Lööf och tv- och radioprofilen Sanna Bråding. 

I sitt inlägg tackar Igelström för allt stöd och hyllar vårdpersonalen på Sahlgrenska, där hon kommer att vara kvar under några dagar för observation. 

”Haft världens bästa vårdteam runtom mig i dag. Och jag har haft världens bästa support från familj, vänner, arbetskompisar och alla ni som peppat. Har inte orkat läsa allt men det betyder massor”.

https://www.instagram.com/p/BxP3yJMn549/

Emma Igelström tog fyra VM-guld och tre EM-guld under sin karriär som simmare. Dessutom slog hon sju världsrekord.

Under de senaste åren har vi bland annat sett henne i SVT:s ”Mästarnas Mästare”. Igelström deltog i programmets första säsong som sändes 2009, men också i jubileumssäsongen från 2018 – där tidigare deltagare som Peter Forsberg, Pernilla Wiberg och Ingemar Stenmark återvände för att göra upp. 

Har deltagit i Ironman och Cykelvasan

Efter karriären som simmare sadlade Igelström om till en satsning på långdistansidrott. Hon har kört allt från Cykelvasan till ”Ö till Ö” – där 65 kilometer löpning och 10 kilometer simning avverkas i skärgårdsmiljö. 

Hösten 2017 deltog hon i Ironman-VM på Hawaii – långdistanssportens kanske mest extrema tävlingsform, där 3,86 kilometer simning, 180 kilometer cykling och 42 kilometer löpning ska genomföras – och tog sig i mål på tiden 10.48,43. 

I oktober 2018 berättade Igelström för SportExpressen att hon fortsätta sin multisportsatsning, men att hon även kände ett behov av att bromsa. 

– Jag har jobbat så mycket och det har varit svårt att få ihop allting. Jag har prioriterat bort saker som jag egentligen vill göra, som träning och att vara mer med familjen. Jag har lärt mig genom åren vad jag behöver göra för att dra i handbromsen, sa Igelström.