Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Louise Hansson tar VM-brons på 100 meter fjäril

Foto: PATRICK B. KRAEMER / BILDBYRÅN
Foto: PATRICK B. KRAEMER / BILDBYRÅN

Louise Hansson tar VM-brons i 100 meter fjäril!

Det är Sveriges tredje medalj under kortbanemästerskapet i Melbourne.

– Jag ser det här som en seger, säger Louise Hansson till SVT.

I semifinalen gick det mesta fel för Louise Hansson. Ingen av vändningarna satt som de skulle, och även målgången var minst sagt märklig.

Ändå tog hon en klar seger och säkrade sin finalplats.

I söndagens fjärilsfinal så blev det en hård kamp om guldet. 

Hansson såg ut att gå mot silver, men tappade något och fick nöja sig med ett nytt brons i kortbanevärldsmästerskapet. Hon var nöjd efter loppet.

– Detaljerna var betydligt bättre än de var i går, säger hon till SVT.

Världsrekord för MacNeil

Vann gjorde kanadensiska Margaret MacNeil, 22, som också satte det nya världsrekordet på otroliga 54,05. 

Louise Hansson kunde när hon tittade upp på tavlan se att hon hade satt ett nytt personbästa med 54,87 – och är därmed en av ett fåtal på damsidan som simmat på 54 sekunder.

– Det är bara fem tjejer i världen som har gjort det någonsin, så det är klart att det känns riktigt bra att vara en av dem!

Bronset blev Sveriges tredje och sista medalj, samtliga av samma valör, under kortbane-VM. För i damernas avslutande lagkapp, 4x100 meter medley, blev det en svensk missräkning. Det svenska laget med Hanna Rosvall, Sophie Hansson, Louise Hansson och Michelle Coleman var aldrig ens nära att kämpa om medaljerna och slutade femma. Louise Hansson slog dock till med ännu en tid under 55 sekunder på sin fjärilssträcka, vilket hon var nöjd med.

Sveriges stora stjärna, Sarah Sjöström, har tagit en tillfällig tävlingspaus under hösten för att få lite lugn och ro inför satsningen på långbane-VM och OS. I stället har hon suttit med i SVT:s studio under mästerskapet. Och i intervjun efter lagkappen passade Michelle Coleman på att skicka en hälsning till henne:

– Vi saknar dig här på plats, så vi ser fram emot att du kommer tillbaka, säger Coleman.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.