Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Louise Hansson tar brons i 100 meter medley

Sarah Sjöströms förvirring kring fotbollsstjärnan
Louise Hansson.
Foto: PATRICK B. KRAEMER / BILDBYRÅN

Louise Hansson tar Sveriges första VM-medalj i Melbourne!

På 100 meter medley slutade svenskan trea.

Bara 15 hundradelar bakom guldet.

– Det är en jätteskön känsla, säger Hansson till SVT.

Louise Hansson säkrade den första svenska medaljen i kortbane-VM i Melbourne. Simstjärnan tog bronset i 100 meter medley efter ett väldigt jämnt lopp. 

Hon slutade bara 15 hundradelar bakom vinnaren Marrit Steenbergen (57,53) från Nederländerna. Hansson satte ett nytt personbästa med tiden 57,68.

– Det känns jättebra och jag är lika chockad varje gång jag går in på bröstsimmet och det flyter på, säger Louise Hansson till SVT efter tredjeplatsen.

Hon berättar att det blivit roligare på träningen i och med att hon lagt till medley till frisim, ryggsim och fjärilsim.

– Det är lättare att hålla motivationen uppe, säger Hansson.

Hon såg länge ut att kunna ta silvret i loppet, men i den tredje vändningen tappade hon något och fick nöja sig med bronsmedaljen. 

Bara någon timme tidigare simmade hon, tillsammans med Hanna Rosvall, finalen i 50 meter ryggsim. Där blev det däremot inga svenska medaljer, då duon slutade femma respektive sexa. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.