Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Kände mig som luft, en värdelös person, skräp”

Svenskarna om förbudet som kan bli som doping.
Shayn Jack brast ut i tårar i tv.
Foto: Channel 7, Australia.
Shayna Jack, längst till vänster, vann guld i lagkapp i OS 2018.
Foto: DAVID GRAY / REUTERS BILDBYRÅN

Shayna Jack öppnar upp om sin depression.

Den australiska simmaren blev avstängd för doping 2019 och har två tunga år bakom sig.

– Jag kände mig avvisad av min sport och det gjorde att jag kände mig som luft. Som en värdelös person. Som skräp, säger Jack till Courier Mail.

Den australiska simmaren Shayna Jack, 22, kommer från ett par omtumlande år.

Jack har VM-guld i lagkapp som sin största bedrift i bassängen och har uppmärksammats av flera anledningar de senaste åren. 2019 testade hon positivt för en förbjuden substans och blev avstängd för doping.

Shayna Jack om tunga tiden

Jack – som hävdade att hon var oskyldig – blev sedan utsatt för en hackerattack. I ett inlägg på Facebook gjorde någon ett inlägg i hennes namn där ”hon” erkände att hon hade dopat sig medvetet.

Shayna Jack har tidigare brustit ut i tårar i tv när hon pratat om händelsen och nu har hon återigen pratat om de jobbiga åren som avstängd, i en intervju med tidningen Courier Mail.

– Jag har varit tvungen att träna ensam, och försäkrat mig om att jag inte var i bassängen när någon dök upp, säger Jack i intervjun enligt news.com.au.

– Det gjorde att jag kände mig avvisad av min sport och det gjorde att jag kände mig som luft. Som en värdelös person. Som skräp.

Uppmanades till självmord

Shayna Jack berättar också om hur hon har kämpat med sin mentala hälsa. Hon har sovit dåligt, ätit dåligt och haft ”mörka tankar”. 

– Jag försökte att inte läsa tidningarna när jag kom hem men jag öppnade Instagram och det allra första meddelandet jag såg under min bild var ett meddelande om att jag var en fuskare och skulle ta livet av mig, säger hon.

Ur arkivet: Lance Armstrong erkände doping

Lance Armstrong vann allt – erkände epo-doping i tv-intervju.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.