Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Hon stängs av i fyra år för doping

Dagens tre största sportnyheter.
Shayna Jack, till vänster, stängs av i fyra år Foto: DAVID GRAY / REUTERS BILDBYRÅN

Shayna Jack får betala ett högt pris för sitt positiva dopingprov.

Enligt Daily Telegraph kommer 20-åringen att åläggas med fyra års avstängning. 

Shayna Jack skickades hem från ett landslagsläger inför sim-VM sedan det uppdagats av hon testat positivt på ett dopingprov. Jacks inlämning visade spår av Ligandrol, en muskelstimulerande substans som är dopingklassad. 

Det australiska simförbundet hävdade först att Shayna Jack drog sig ur VM av personliga skäl. Men under mästerskapet i Sydkorea kom sanningen ut.

Stängs av i fyra år

Nu skriver Daily Telegraph att den australiska antidopingbyrån ASADA informerat Jack att hon kommer att få regelbokens strängaste straff: fyra års avstängning. Det skulle i så fall innebära att Jacks stora mål, deltagande i OS i Tokyo 2020, går om intet. 

Beskedet kommer med en brasklapp. Domen kan lindras om Jack på något sätt kan påvisa att substansens inte togs i ett prestationshöjande syfte. 

”Jag tog INTE den här substansen medvetet. Simning har varit min passion sedan jag var 10 år och jag skulle aldrig avsiktligt ta en otillåten substans som skulle misskreditera sporten och äventyra min karriär”, skrev Jack på Instagram när det blev offentligt att hon testat positivt.