Guld igen: ”Det känns extra bra”

Sarah Sjöström tog sin femte medalj i EM.
Foto: SVT
Hon vann även finalen på 100 meter fjäril.
Foto: SVT

Sarah Sjöström, 28, slår till igen – stjärnan tar EM-guld på 100 meter fjäril.

Hennes femte medalj i mästerskapet i Kazan.

– Det känns extra bra att vinna 100 meter fjärilsim av någon anledning, säger hon i SVT:s sändning.

Sim-EM i Kazan är ett succémästerskap för Sarah Sjöström. Den svenska stjärnan hade redan säkrat fyra medaljer inför lördagens final på 100 meter fjäril.

Där blev det ett nytt guld på tiden 55,84.

– Det känns extra bra att vinna 100 meter fjärilsim av någon anledning. Jag har väl sänkt förväntningarna på mig själv det senaste året på 100 meter fjäril, så då känns det extra kul när man överträffar sina förväntningar, säger hon till SVT.

Sjöström inledde kontrollerat och avgjorde loppet sista 50, till slut var det inget snack.

– Det är en skön känsla att ha, jag hade den lite i somras också. När jag börjar känna mig riktigt trött finns det ändå en växel kvar. Det är lite överraskande, jag tror att all den tuffa benträningen jag gjorde i början av året när jag var skadad har hjälpt ganska mycket, framför allt på 100 fjäril, säger 28-åringen till SVT.

Kan ta ytterligare medalj

Sjöström har chansen att ta ytterligare en medalj i Kazan – 50 meter fjäril är kvar på EM-programmet. En distans som Sjöström ser fram emot.

– Jag föredrar ju 50 fjäril just nu, vi får se, det är väldigt många starka tjejer där. På 50 fjäril är nog konkurrensen tuffast av de distanser jag ställer upp i här, det ska bli kul att se vad jag kan göra i morgon (söndag), säger hon i SVT:s sändning.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.