Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Sjöströms uppvisning – efter svåra skadan

Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN

Första svenska guldet i kortbane-EM är ett faktum. 

Sarah Sjöström vann EM-guld på 50 meter fritt i ryska Kazan. 

– Jag var lite orolig i slutet men jag kände att jag hade en växel till, säger Sjöström i SVT.   

Sarah Sjöström hade kontroll över loppet och kunde simma hem ett guld i kortbane-EM i ryska Kazan. Det var en rafflande duell mellan Sjöström och polskan Katarzyna Wasick men till slut kunde den svenska simstjärnan vinna på tiden 23.12, vilket är båda mästerskapsrekord och världsårsbästa. 

– Det där var ju jättebra. Jag var lite orolig i slutet men kände att jag hade en extra växel sista biten. Jag är otroligt nöjd så det här var väldigt skönt. I går gjorde jag ett par slarvfel så det är extra härligt att få till det i en final, säger Sjöström i SVT. 

Sarah Sjöström råkade ut för en olycka i februari. Hon halkade och bröt armen. Länge var OS i Tokyo osäkert för simstjärnan men Sjöström stod för en rejäl återhämtning och kammade hem ett silver. 

Sarah Sjöström om stödet

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.