Sjöström skadad – halkade på isfläck

Simstjärnan måste opereras – bara månader före OS i Tokyo.
Sarah Sjöström.
Foto: OLLE SPORRONG
Foto: Instagram.

Sara Sjöström har drabbats av en fraktur på armbågen efter en halkolycka.

Nu måste simstjärnan opereras.

”Det här är uppenbarligen en skitdålig timing och jag känner mig förkrossad”, skriver Sjöström på Instagram.

Om ett halvår avgörs OS i Tokyo. Nu har ett av Sveriges största guldhopp fått ett oroväckande avbrott i uppladdningen. 

Under lördagen halkade Sarah Sjöström, 27, på en isfläck och slog i armbågen. Hon tog sig till Sankt Görans Sjukhus i Stockholm där det konstaterades att hon fått en fraktur på armbågen. Nu tvingas simstjärnan till operationsbordet.

Sarah Sjöström är skadad

Under söndagen la Sjöström själv ut en bild på sin Instagram med sin gipsade högerarm i mitella.

”Tyvärr har jag fått några dåliga nyheter den här snöiga söndagsmorgonen från Stockholm. I går halkade jag på isen och bröt min armbåge när jag föll till marken”, skriver Sjöström.

Enligt simlandslagets läkare René Tour kommer Sjöströms högra armbåge opereras på måndag förmiddag.

– Det är svårt att utdela sig om hur lång tid det tar exakt. Så vi får återkomma om tidsperspektivet, säger Tour till DN.

Sjöström skriver att tajmingen inte kunde varit sämre, men att hon nu har siktet inställt på att snabb comeback.

”Det här är uppenbarligen en skitdålig timing och jag känner mig förkrossad, men samtidigt är jag beslutsam och motiverad att komma tillbaka starkare än någonsin. Jag har sett idrottare som kommer tillbaka starkare efter skador och de är min stora inspiration nu”, skriver simstjärnan.

Läkaren: ”Utmanande rehabperiod”

Svenska simförbundet kallade till en presskonferens under söndagskvällen där simlandslagets läkare René Tour uttalade sig igen.

– Det kommer ta lite tid med all sannolikhet och bli en utmanande rehabperiod för Sarah. Men om det är något som Sarah är bra på är det att sätta upp mål, säger Tour.

Han berättar att Sjöström kommer kunna simma med benen och träna på andra sätt under sin rehabperiod.

– Det krävs speciella egenskaper efter operationen men det gäller alla operationer. Man måste ha en skalle för att rehabilitera.

Förbundskaptenen trodde inte det var sant

Ulrika Sandmark, förbundskapten för svenska simlandslaget, fick även hon beskedet om skadan under lördagen. Men det skulle dröja innan Sandmark förstod vidden av skadan som Sjöström drabbats av.

– ”Jag tror att jag har brutit armbågen”, sa hon. Så tänkte jag: ”Nej, det kan hon väl inte ha gjort”. Jag trodde inte att det var så allvarligt, säger Ulrika Sandmark.

Se också:

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.