Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Jag kanske kommer gråta av frustration”

Michelle Coleman tävlar för Toronto Titans i ISL.
Foto: JONATHAN NÄCKSTRAND / BILDBYRÅN
Foto: Balazs Mohai / MTI
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

Penningstinna International Swimming League pågår i Budapest.
Under tävlingsperioden hålls atleterna isolerade och förhåller sig till strikta regler. 

Under en veckas tid har Michelle Coleman delat med sig av sin vardag för DN.  

”Kanske gråter jag av frustration den sista veckan, eller kanske har jag då blivit så van vid det att jag inte ens tycker att det är något speciellt”, berättar hon för tidningen. 

Tävlingarna International Swimming League avgörs i Duna Arena i Budapest, Ungern. Men när atleterna inte tävlar eller tränar så lever de under strikta restriktioner på Margaretaön i Budapest.

För DN har svenska simmerskan Michelle Coleman berättat om sin vardag i isolationen. Där berättar hon bland annat att de testas regelbundet för coronaviruset och att de måste bära munskydd så fort de lämnar hotellrummet – där de också bor i enkelrum.

Tävlingen pågår under lång tid

Grundserien i tävlingen startade den 16 oktober och finaltävlingarna går den 21–22 november. Och Coleman menar att det finns utmaningar med det, inte minst mentalt:

”Med tanke på hur lång tid vi ska vara här känns det skönt att ha sitt eget utrymme. För man har egentligen inte en aning om hur tiden här kommer att påverka en. Kanske gråter jag av frustration den sista veckan, eller kanske har jag då blivit så van vid det att jag inte ens tycker att det är något speciellt. Det är både lite spännande och skrämmande att inte veta hur man kommer att reagera”, berättar hon för tidningen. 

”Får inte sitta tillsammans” 

Michelle Coleman tävlar för Toronto Titans där även svenska kollegerna Louise Hansson och Erik Persson ingår. Även om de lever under strikta restriktioner så finns det tillfällen att umgås med de andra på plats. I bloggen framgår det att de blir en hel del spelkvällar, bland annat med yatzy. 

”Vid måltiderna får vi inte sitta tillsammans vid ett bord utan alla sitter ensamma vid ett eget litet bord. Det är dock inte längre emellan borden än att vi kan snacka med varandra, vilket är skönt”, berättar hon för DN. 

Undantagen för elitidrottare

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.