Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Jag kanske bara ställer upp i en eller två grenar”

Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Sarah Sjöström föll på en isfläck och ådrog sig en fraktur i armbågen för ungefär två veckor sedan.

Nu är det ovisst om hon ens kommer att komma till start i Tokyo-OS – och det kan bli aktuellt att ställa upp i färre grenar än vanligt.

– Jag kanske ställer upp i en eller två grenar, säger Sjöström till TV4.

Om ungefär en vecka kommer hon att ta bort stygnen, vilket innebär att hon kan börja träna i bassäng igen.

Men hon kommer trots allt bara att kunna träna benen i tolv veckor framöver.

Skadan har ställt till det ordentligt inför OS i Tokyo som startar om fem månader.

Armbågsfrakturen kan leda till att Sjöström ställer upp i färre grenar än normalt, i senaste sim-VM i sydkoreanska Gwangju tog hon hela fem medaljer.

– Jag kanske ställer upp i en eller två grenar och hoppas då kunna hålla en hög nivå. Jag har lyxen att min lägstanivå är ganska hög efter hård träning i många år. Även om jag inte kan nå världsrekord kan jag nå tider som räcker långt, säger hon till TV4 och fortsätter:

– Målet är att inte vara skadad när OS kommer i gång. Jag måste i alla fall försök nå de där världstiderna igen. Jag ska göra allt jag kan för att det ska gå, säger Sjöström.

Vilka distanser hon kommer att tävla på i så fall är inte bestämt, det kan komma att ändra sig beroende på hur hon känner efter rehabiliteringen.

– Om sprintdistanser är för tufft kan jag välja 200 meter frisim. Jag får se vad som fungerar, säger hon.

I senaste OS i Rio de Janeiro tog Sjöström tre medaljer, en av varje valör (guld, silver och brons).

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.