Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Zelmerlöws hyllning till Sarah Sjöström

Sarah Sjöström – simmar just nu för de finaste medaljerna på VM i Budapest.
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Måns Zelmerlöw släpper i dag (måndag, 24 juli) "We Can Be the Rulers", som handlar om Sarah Sjöström.
Foto: PEO MÖLLER / KVP/EXPRESSEN

BUDAPEST. I kväll är tanken att Sarah Sjöström ska simma hem sitt första VM-guld i Budapest.

Som hjälp på traven släpper i dag Måns Zelmerlöw låten "We can be the rulers", som han skrivit till Sarah Sjöström.

– Den är fantastiskt bra, säger hon.

– Jag hoppas att den ska inspirera henne till fyra VM-guld, säger Måns Zelmerlöw.


Lyssna här: We can be the rulers (OBS. Länk till Spotify)

Sarah Sjöströms stjärna på idrottshimlen lyser starkare och starkare för varje år. Under OS tog hon tre medaljer (1 guld, 1 silver, 1 brons) och satsningen mot kortare distanser därefter har gjort att hon för närvarande simmar i en egen klass.

I Budapest har hon redan slagit världsrekordet på 100 meter frisim och är dessutom guldfavorit i fyra distanser – något som gör henne till en av simvärldens absolut största stjärnor.

Och Sveriges.

Det har resulterat i att Måns Zelmerlöw nu skrivit en låt i hennes ära.

– Den heter "We can be the rulers", och det är en pepplåt till Sarah under VM, säger Måns.

– Den är jättebra. Jag känner verkligen igen mig, den är jättefin, säger Sarah.

Sarah Sjöström och Måns Zelmerlöw polare

Låten kommer dessutom att vara ledmotiv i en film om Sarahs karriär som Betsson har gjort (se filmen här). Och det var i samband med Betssons projekt för simkunnighet (där Sarah Sjöström utmanades att ta 17 simmärken på 17 minuter) som idén om låten kom till.

– Sarah och jag är polare, så det är egentligen därför jag skriver låten till henne, säger Måns Zelmerlöw.

– Hon har gjort jättemycket för vår stiftelse (Zelmerlöw & Björkman foundation) och stöttat den, och sen gjorde vi den utmaningen tillsammans. Och jag vill ju egentligen vara idrottare, så jag försöker hela tiden röra mig närmare och närmare idrottens värld... Jag vill fortfarande vara artist, men jag har alltid drömt om att bli tennisproffs. Och all form av idrott är väldigt rolig, samtidigt som jag följt Sarahs karriär.

"Hon tyckte att jag hade fångat känslan"

Hur har hon reagerat på låten?

– Hon skickade ett sms häromdagen där hon berättade att hon tyckte att jag hade fångat hennes tankar och känslor i texten. Hur tufft det kan vara att hitta glädje i vardagsträningen.

– Det var oerhört nervöst när jag inväntade hennes respons. Jag har aldrig skrivit en låt till någon på det viset... Men det verkar ha varit positivt. Hon sa att hon kände igen sig enormt mycket i texten.

Sarah Sjöström har öppnat sim-VM på ett strålande sätt. Redan i första loppet visade hon att det här mästerskapet kan bli det allra bästa.

Som uppladdning har hon använt "We can be the rulers".

– Jag har lyssnat på den flera gånger redan. Det är väldigt inspirerande att kunna lyssna på den låten under VM, säger hon.

Hur känns det att få en låten skriven till sig?

– Det är jättehäftigt. Jag blev jätteglad när jag hörde om det.

Berättade om de tunga motgångarna

När Måns skrev låten har Sarah varit delvis inblandad. Bland annat har hon fått berätta om sin karriär, och om motgångarna som funnits. Och det är där Måns har fångat tonen i låten.

– Hon är en av våra absolut största idrottsstjärnor vid 23 års ålder och det är helt otroligt. Jag tänkte att det måste ligga någonting bakom det, det måste ha funnits motgångar. Så hon berättade om det och jag försökte hitta den känslan. Bland annat om hur negativitet runtomkring kan dra ner en totalt: hur en negativ kommentar bland tusen positiva är den man kommer ihåg. Men att i slutändan ändå hitta glädjen i det, att se ljuset i tunneln.

Hur tror du att den här låten kan hjälpa henne under VM?

Jag hoppas att det kan ge henne fyra guld.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.