Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Igelström drabbad av en tumör i livmodern

Foto: ROBIN ARON
Foto: ANDERS YLANDER / ANDERS YLANDER GT/EXPRESSEN
Foto: OLLE SPORRONG

Den tidigare simstjärnan Emma Igelström, 39, har drabbats av en tumör i livmodern.

I ett inlägg på Instagram berättar hon nu om sin kamp.

”Jag är helt sänkt efter de veckorna. Totalt utmattad. Trött så att jag gråter, trött så att jag inte orkar göra något mer än precis det som krävs av mig. Petar någon på mig bryter jag ihop”, skriver Igelström.

Under sju månaders tid har Emma Igelström haft problem. Hon förklarar att det kan ha varit de längsta månaderna i hennes liv.

Och hon har valt att vara tyst – fram tills nu.

”Jag är så trött på att låtsas som att det är bra hela tiden”, skriver Igelström på Instagram.

39-åringen har drabbats av en tumör i livmodern.

”En snäll sort säger de. Jag är inte rädd för tumörer. Rädslan över det är inte kämpig. Inte ett dugg”, skriver Emma Igelström och förklarar att tumören ska tas bort om några veckor.

”Jag är helt sänkt”

Hon berättar vidare:

”Jag har under sju månader haft en överjävlig smärta under menstruationen som numera varar två veckor. Jag har strålats, jag går på starka smärtstillande, jag har låga blodvärden, jag får äta järntabletter, tabletter för magen för jag får ont i magen av järntabletterna.”

Igelström skriver i Instagram-inlägget att hon varit totalt utmattad under den här tiden, så trött att hon gråtit och inte orkat göra någonting mer än precis det som krävs av henne.

”Varenda fysisk aktivitet är en vinst. Det enda jag önskar just nu är att kunna vakna en morgon och känna mig pigg, glad och inte ha ont. Jag vet att den dagen kommer, och jag har nog aldrig längtat efter något så mycket.”

Emma Igelström tog fyra VM-guld och tre EM-guld under sin karriär. Dessutom noterade hon sju världsrekord.

Under de senaste åren har vi bland annat sett henne i SVT:s ”Mästarnas Mästare”.


https://www.instagram.com/p/Bu-ueOQnWZU/

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.